Göreve geldiği günden bu yana Twitter üzerinden dünya siyasetine yön vermeye çalışan ABD Başkanı Donald Trump, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye ve Türk ekonomisini hedef alan yaptırımlarda bulundu.

YİNE TÜRKİYE’Yİ TEHDİT ETTİ!

Brunson’un serbest bırakılması için döviz üzerinden Türkiye’ye saldıran Trump, dün gece Türkiye saatiyle 02.30’da ABD saatiyle 20.30’da Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Trump mesajında, yine “masum din” adamı olarak nitelendirdiği Brunson’un serbest bırakılmamasını eleştirdi ve Türkiye ile ilişkilerin azaltılacağını söyledi.

“MUHTEŞEM RAHİBİ TUTUKLU TUTUYORLAR”

“Türkiye uzun yıllar ABD’den yararlandı. Şimdi, ülkemizi büyük bir vatansever olarak temsil eden ve muhteşem biri olan rahibi tutuklu tutuyorlar.”

“TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ AZALTIYORUZ”

“Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz.”

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA YAŞANAN KRİZ NASIL PATLAK VERDİ?

FETÖ ve PKK terör örgütlerine verdiği casusluk hizmetinden dolayı hapis cezasına çarptırılan ABD’li casus Andrew Craig Brunson’ın ev hapsi kararı sonrasında küstah yardımcısı Pence, Trump ile Twitter’dan yaptıkları açıklamalarda Türkiye’yi pervasızca tehdit etmişlerdi.

Daha sonra alınan yaptırım kararlarının ardından Türkiye’nin ciddi karşılıklar vermesiyle ortaya çıkan kriz dövizi fırlatmıştı. Son zamanlarda alınan tedbirler kapsamında ise dövizin ateşi sönmeye ve dolar adeta çakılmaya başladı.

Dün ve önceki gecelerde Beyaz Saray’dan yapılan açıklamalarda Trump’ın hayal kırıklığı yaşadığı bildirimişti.

Ayrıca Pence önceki gün yaptığı açıklamayla yine Türkiye’yi tehdit etme cürretinde bulunmuştu.

Trump’tan ‘teselli’ paylaşımıDünya

Batı’dan Trump’a ‘Türkiye’ uyarısı: Bedeli ağır olurDünya

Editör: TE Bilisim