Göreve geldiği günden bu yana Twitter üzerinden dünya siyasetine yön vermeye çalışan ABD Başkanı Donald Trump, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye ve Türk ekonomisini hedef alan yaptırımlarda bulundu. Bununla da yetinmeyen Trump, Türkiye’ye yönelik tehditlerine devam ediyor.

“İNSANIMIZI ALAMAZSINIZ”

Donald Trump, son yaptığı açıklamada, “Bizim insanımızı bizden alamazsınız, ne olacağını göreceksiniz.” ifadesini kullandı.

“ABD’NİN TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ AZALACAKMIŞ”

Dün yine Twitter üzerinden Türkiye’ye yönelik tehditler savuran Trump, “masum din” adamı olarak nitelendirdiği Brunson’un serbest bırakılmamasını eleştirdi ve Türkiye ile ilişkilerin azaltılacağını söylemişti.

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA YAŞANAN KRİZ NASIL PATLAK VERDİ?

FETÖ ve PKK terör örgütlerine verdiği casusluk hizmetinden dolayı hapis cezasına çarptırılan ABD’li casus Andrew Craig Brunson’ın ev hapsi kararı sonrasında küstah yardımcısı Pence, Trump ile Twitter’dan yaptıkları açıklamalarda Türkiye’yi pervasızca tehdit etmişlerdi.

Daha sonra alınan yaptırım kararlarının ardından Türkiye’nin ciddi karşılıklar vermesiyle ortaya çıkan kriz dövizi fırlatmıştı. Son zamanlarda alınan tedbirler kapsamında ise dövizin ateşi sönmeye ve dolar adeta çakılmaya başladı.

Daha sonra Beyaz Saray’dan yapılan açıklamalarda Trump’ın hayal kırıklığı yaşadığı bildirimişti.

Ayrıca Pence önceki gün yaptığı açıklamayla yine Türkiye’yi tehdit etme cürretinde bulunmuştu.

Trump küstah tehditlerini sürdürüyor: Türkiye ile ilişkilerimizi azaltacağızTürkiye

Editör: TE Bilisim