Ramush Haradinaj’ın başkanlığındaki hükümet, 9 Eylül 2017’de Kosova Meclisinde sadece 61 milletvekilinin oyunu alarak göreve başlamıştı. Bir çekimser oy vardı. Kendin Karar Al (Vetevendosje) ve Demokratik Birliği Partileri oylamaya katılmamıştı.

Muhalefetteki milletvekillerine göre, Hükümet görev süresini yalnızca yarısını tamamlayabilecek ve ülke erken parlamento seçimlerine gidecek.

Kosova’nın en büyük muhalefet partisi (LDK) milletvekili Driton Selmanaj, “Zëri” gazetesine, Hükümeti devirmek için gerekli sayıları toplamak için sürekli olarak diğer partilerin milletvekilleriyle istişare ettiklerini söyledi.

“Diğer partilerle çok farklı değiliz”

Driton Selmanaj, “Muhalefet ile birlikte oluşturduğumuz nihai raporları incitebilecek veya kırabilecek herhangi bir unsurdan bahsetmiyoruz. Bu konuda çok da farklı değiliz. Üç muhalefet partisi bu hükümetin çökmesi ve burada anayasal enstrümanın nasıl kullanılacağına dair farklılıklar hakkında konuşuyoruz. Ancak, bu girişimi başarılı bir şekilde başarmanın ortak yolunu bulmamız konusunda bizi engellemeyecek.” dedi.

İktidara geldiğinden bu yana büyük başarısızlıklarla anılacak olan Haradinaj, geçtiğimiz sene MİT ile Kosova İstihbaratı işbirliğinde 6 FETÖ’leri Türkiye’ye getirmesinden sonra onları bütün gücüyle savunmaya kalkışmıştı. Haradinaj’ın halkın iradesini hiçe sayarak iki kardeş ülkenin ilişkilerine zarar vermek istemişti.

Editör: TE Bilisim