NBA ekiplerinden New York Knicks forması giyen FETÖ’cü Enes Kanter, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına verdiği röportajda, “Türkiye’ye iade edilme” korkusunu açık açık dile getirdi.

“BENİ TÜRKİYE’YE GERİ GÖNDERİRLER”

Türkiye’ye geri gönderilme ihtimali çerçevesinde Londra maçına katılamayacağını söyleyen Kanter, “Türk pasaportum yok, Londra’ya gidersem Interpol orada beni bekliyor olacak. Beni geri gönderecekler çünkü ben ABD vatandaşı değilim, Türk vatandaşıyım. Bu nedenle beni Türkiye’ye geri gönderirler.” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Pasaportunun iptal edilmesi sebebiyle 2017 yılında Romanya havaalanında gözaltına alınan Kanter’in daha sonra ABD’ye dönmesine izin verilmişti.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR YAPIYOR

Öte yandan FETÖ’cü Enes Kanter, geçtiğimiz Nisan ayında Amerika’daki bir havalimanından yaptığı tahmin edilen bir paylaşımla yeni bir provokasyona imza atarak, “Hazır mısın Türkiye?.” ifadesini kullanmıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN’A HAKARETTEN İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, firari basketbolcu Enes Kanter’in, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame düzenlenmişti.

FETÖ’cü Enes Kanter’den provokatif Türkiye paylaşımı!Dünya

FETÖ’cü Enes Kanter’e “Cumhurbaşkanına hakaret”ten iddianameTürkiye

Editör: TE Bilisim