FETÖ’nün Deniz Baykal’a kurduğu kaset kumpasının ardından oturduğu CHP Genel Başkanlığı koltuğunda arka arkaya kaybettiği 9 seçime rağmen oturmaya devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da milli iradenin yüzde 52.6’sının oyunu alıp, en yakın rakibine yüzde 22 oy fark atan Başkan Recep Tayyip Erdoğan için “Benim cumhurbaşkanım değil” diyerek skandala imza attı. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise “Cumhurbaşkanı meşru değildir” diyerek skandalı geri dönülmez bir noktaya taşıdı.

MİLLETİN ADAMLARI DİKTATÖR

1923’ten, 1950’ye kadar Türkiye’yi tek parti diktası ile yöneten CHP, 14 Mayıs 1950’de yapılan ve Adnan Menderes’in zaferiyle sonuçlanan seçimlerden bu yana iktidar olamadı. Sırasıyla Adnan Menderes’i, Süleyman Demirel’i, Turgut Özal’ı, Necmettin Erbakan’ı gayri meşru, diktatör ilan eden CHP, 1960, 1980, 28 Şubat darbelerinin hazırlayıcısı oldu. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı meşru görmeyen CHP’nin, meşru olarak kabul ettiği isimlerin sicili dudak uçuklatan cinsten.

TÜRBEYE ÇEVİRDİLER

Türkiye’yi bölmek isteyen PKK terör örgütünün siyasi ayağının elebaşı, İmralı canisi APO’nun heykelini dikmeyi vaat eden, hendek siyasetçisi, 6-8 Ekim Kobani İç savaş denemesinin azmettiricisi Selahattin Demirtaş, CHP’ye göre Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilecek derecede meşru. Öyle ki Muharrem İnce, 24 Haziran seçimleri öncesi Demirtaş için “Serbest kalsın” propagandası yaparken, CHP’li vekiller Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevindeki hücresini türbeye çevirmişti. Öte yandan CHP, milletin parasını Kandil’e gönderen, belediyenin araçlarını PKK’lı teröristlere tesis eden, bomba taşıyan, silah kuryeliği yapan, öz yönetim zırvasıyla bölücülüğe kalkışan HDP’li belediyeleri de savundu. Kılıçdaroğlu, kayyım atamaları ile ilgili “Facia” yorumunda bulunarak, PKK yardım ve yatakçısı belediyeleri meşru gördüğünü dışa vurmuştu.

YPG’Yİ SAVUNDU

Kılıçdaroğlu’na göre ABD’nin desteğiyle Türkiye’nin sınırını kuşatıp, aldığı 19 bin TIR silahı Türkiye’ye doğrultan PKK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG’de meşru. Kılıçdaroğlu, YPG’ye yönelik “Terör örgütü değil” değerlendirmesi ve Afrin operasyonuna karşı çıkmasıyla bu tutumunu ortaya koydu.

ESED’E ÖZEL HEYET

Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısının elebaşı Demirtaş’ın da ötesinde CHP, uluslararası bir savuş suçlusu, kendi halkını katleden bir eli kanlı katili de savunuyor. O isim kadın, çocuk, bebek, yaşlı demeden tamı tamına 1 milyon kişiyi öldürüp, 7 milyon kişiyi de yurdundan eden diktatör Esed. Kılıçdaroğlu, gözününün önündeki katliamlara rağmen 2013’te Esed ile görüşmek için heyet gönderdi.

AFRİN’E GİRMEYELİM

Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’yla milli güvenliğini sağlamaya çalışırken Kılıçdaroğlu, Esed’in yanında durdu. CHP lideri Lahey’de yargılanması gerekten katil Esed ile masaya oturulmasından yana. CHP’nin Suriye’nin gerçek sahibi Özgür Suriye Ordusu’nu da terörist ilan etmesi Esedçi zihniyetin başka bir görünün tarafı. Mevcut tabloda CHP’ye meşru görünmek sorunlu.

Editör: TE Bilisim