Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından örgütün mahrem yapılanmasında yer alan “Garson” isimli gizli tanığın savcılığa verdiği SD karttan elde ettiği bilgileri “FETÖ Silahlı Terör Örgütü Emniyet Mahrem Yapılanması” başlığıyla raporlaştırdı.

ELEBAŞININ ONAYI RAPORDA

Rapora göre, yürütülen soruşturma ve operasyonlarla kirli yüzü deşifre edilen FETÖ üyeleri, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlarıyla kamufle olup tarikat ve bazı partilere sızdı. Örgütün bu yöntemi, “kamufle olarak kuvvet kazanmak, yeniden devlet kurumlarına sızmak ve “sosyal medyada provokasyonlar üretmek” için geliştirdiği tespit edildi. FETÖ üyelerinin, bu yöntemle mevcut hükümet karşıtı, mevcut hükümet yanlısı, tüm muhalif parti, farklı dini mezhep, ulusalcı, bazı dini cemaatlere, diğer terör örgütlerine (PKK, DHKP-C) ve hiçbir oluşuma dahil olmayan gruplara (renksizlik) sızdıkları değerlendirildi. Kartta ele geçirilen bir word belgesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in renklendirmeyle ilgili “İyi olur. Zimamı (yemin) başkasına kaptırtmayacak, sizin tezgahınızdan geçen, inhiraf (sapma) etmeyecek ve güven duyulacaklar varsa olur.” ifadesini kullandığı belirlendi. Ayrıca terörist başı, renklenecek kişilerin üzerinde sigara paketi taşımalarını istedi.

ÖRGÜTÜN NAMUSU

Renklendirmenin örgüt stratejisinin “namusu” olarak gösterildiği dosyada, Terörist elebaşı Gülen, renklenecek kişilerin bir kabiliyetini geliştirmesini, sertifika sahibi olmasını, dil bilmesini, bilgisayarın teknik donanımından anlamasını, iş bitiriciliğinin olmasını ve kıyafetine dikkat etmesini istedi. FETÖ’nün bu yöntemi, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesine ilişkin iddianamede de yer aldı. Altıntaş’ın ev arkadaşı Sercan Başar ile birlikte örgüt tarafından renklendirilerek “Nurettin Yıldız Grubu”na bağlı “Sosyal Doku Vakfı”nın uzantısı olan “Sosyal Doku Ankara Gönüllüleri Grubu”na sızdırılıp gizlendikleri belirlendi.

Editör: TE Bilisim