‘Gizli bir odada toplanıldığını’ belirten tanık, “Örgüt dokümanları, broşürler burada muhafaza edilirdi. Bazı yerleri işaretlenmiş sözde Kürdistan haritası vardı. Suruç ve Kobani ‘kutsal hizmet’ olarak tarif ediliyordu” ifadelerini kullandı.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, siyasi ve askeri casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD’li tutuklu sanık Andrew Brunson’la ilgili detaylar gün yüzüne çıktı. Brunson’un hakkındaki iddianamenin tanıklarından biri, “İzmir’deki kilisenin PKK’nın paravanı olarak kullandığını” deşifre etti. 2005’te misyoner tuzağına düştüğünü itiraf eden gizli tanık, Konak-Basmane’deki Yenidoğuş Kilisesi’ne gitmeye başladıktan sonra bazı gerçekleri fark ettiğini anlattı. ‘Protestan kilisesi papazı’ olarak pastör Brunson’un ABD dışında, Almanya ve İspanya vatandaşlıkları olduğunu da dile getiren tanık, 2009’da terör faaliyetleri yüzünden Yenidoğuş Kilisesi’nden kovulduğunu, 2010’da Alsancak’ta Diriliş Kilisesi’ni kurduğunu aktardı.

“PKK SEMPATİZANIYDI”

Gizli tanık, Suruç Patlaması ve Kobani Olayları esnasında Andrew Brunson’un üzerinde “PKK” amblemleri olan ‘Kürtçe İncil’ bastırarak, dağıttığını iddia etti. Kilisenin üst katındaki iki odanın ‘gizli toplantılar’ için kullanıldığını anlatan tanık, bölücü terör örgütü PKK’nın doküman ve broşürlerini yasak odada gördüğünü, ayrıca bazı yerleri işaretlenmiş olan sözde Kürdistan haritasına da denk geldiğini açıkladı. ‘Türkiye haritasının sınırları değiştirilmişti’ diyen tanık, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası firari FETÖ’cülerin de bir süre Andrew Brunson’un konağında gizlendiğine dikkat çekti. Gizli tanık, 10 yıldır tanıdığı Brunson için “ Terör örgütü mensupları ile yakın ilişkiler kurdu, onlara yardım etti, PKK’ya sempati duydu” dedi. Bir gün kilise sıralarında, ‘Türkler oturamaz’ yazdığını gördüğünü belirten gizli tanık, başka gün Brunson’un vaazda, “Türkler’le Kürtler arasında savaş var” dediğini öne sürdü. Tanık, “Üç kutsal kitap üzerine PKK amblemi basıldığını, leşler (terörist) üzerinde dua edildiğini gördüğünü” de itiraflarına ekledi. Gizli tanık son olarak, ‘casus’ diye yargılanan Andrew Brunson’un teröristler için “Vatanı için ölen şehitler” dediğini iddia etti.

Editör: TE Bilisim