Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk milletine karşı Avrupa’da hızla yayılan “Türkofobi” kendisini İsveç’te de gösterdi. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler ülkesi olarak pompalanan İsveç, Türk milletinin üst aklın maşası FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz işgal girişimine karşı tarihi zaferinin anlatılmasına dahi tahammül edemedi.

Planları boşa çıktı

Bu bağlamda, İsveç’te yapılacak olan ‘15 Temmuz-Kanlı Darbenin Perde Arkası’ adlı panelde, darbe girişiminde yaşananlar konuşulacaktı. Ancak panel planlandığı salonda gerçekleştirilemedi. Gerekçe göstermeksizin paneli iptal eden İsveç hükümeti, bununla da yetinmeyerek salon tahsisiyle ilgili engellemelerini sürdürdü. Ancak, demokrasi ve basın özgürlüğü düşmanı İsveç’in zorbaca uygulamaları, ne gurbetçileri, nede Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) düzenlediği “15 Temmuz” paneline konuşmacı olarak katılan gazeteci Cem Küçük, A Haber Dış Haberler Şefi Orhan Sali ve Yurt Haberler Şefi Kerim Ulak’ı yıldıramadı. Panel, sokak ortasında yapıldı.

PKK’lı olsam ödül verirlerdi

Gazeteci, yazar Küçük, İsveç yönetiminin demokrasi tarihine kara bir leke daha sürdüğünü ve iki yüzlülüğünü ortaya koyduğunu ifade ederek, tepkisin şu sözlerle gösterdi: “İsveç Türk devletini savunan üç gazetecinin konuşmasını engellemek için elinden gelen her şeyi yaptı. Bu ayıptır. PKK’lı olsam her türlü imkan sağlanırdı, hatta ödül bile verirlerdi.”

İnsan haklarını çiğnediler

AHaber Yurt Haberler Şefi Kerim Ulak ise, sadece İsveç yönetiminin değil, Türk ve Erdoğan düşmanı gazetelerinde kendileri aleyhine karalama kampanyasında bulunduğunu söyleyerek, “İsveç medyasında bizim için Erdoğan yanlısı denmiş. Erdoğan Türkiye’nin seçilmiş lideridir. Biz devletimizin milletimizin yanındayız. Bunun neresi suç? Darbe günü neler yaşadığını herkes biliyor. İsveç hükümeti ne kadar engellemek istese de, ne kadar terörist sınıfına koyup marjinal dese de, salonları kapatsa da biz o gece yaşananları sokaklarda meydanlarda anlatacağız. Buna engel olamazlar. AİHS’nin 10. maddesi burada ayaklar altına alınmıştır” diye konuştu.

FETÖ ve PKK’yı dinliyorlar

A Haber Dış Haberler Şefi Orhan Sali ise İsveç ve Avrupa basının Türkiye’yi, FETÖ ve PKK lobilerinin aklıyla yorumlamaya çalıştığını kaydederek, “15 Temmuz gecesi Avrupa’nın kaçırdığı bir durum var. Demokrasi için verilen savaşı göremediler. FETÖ’nün ve PKK’nın lobi çalışmalarıyla Türkiye’yi anlamaya çalışıyorlar. İsveç hükümetinin muhatabı bu örgütler değildir, Ankara’dır” dedi.

Gurbetçiler ayaklandı

Diğer yandan, paneli dinlemek üzere sokaklara akın eden yüzlerce gurbetçi, işgalci FETÖ ve elebaşı Gülen aleyhine sloganlar atarken, İsveç yönetiminin uygulamalarına yüksek sesle tepki gösterdi. Ayrıca, gazeteci Cem Küçük, İsveç devlet radyosu EKOT ve SVD gazetesine röportaj vererek, gördükleri insanlık dışı muameleyi tüm çıplaklığıyla anlattı.

Avrupa’nın dosyası kabarık 

FETÖ ve PKK’nın merkezi olan Avrupa’nın Türkiye karşıtlığı konusunda dosyası oldukça kabarık. 15 Temmuz’da Türkiye ve Erdoğan yerine FETÖ’cülerden yana tavır alan Almanya, 31 Temmuz’da Köln’de gurbetçilerin alçak örgütü protesto amacıyla düzenlediği mitinge Erdoğan’ın videokonferans yoluyla engellemiş, 4 Ekim’de ise aynı şehirde PKK’lı hainlere miting yaptırmış, üstelik polisle korumuştu. Ayrıca, Avusturya ve Belçika yönetimleri de terör destekçiliğinde sınır tanımamış, miting bir kenara dursun Türk bayraklarına dahi tahammül edememişlerdi.

Editör: TE Bilisim