Başbakan Yıldırım, “PKK, en alçak, en katil terör örgütüdür. Hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. Bunlar çocuklarımızı asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü, daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız. Bunların kirli amaçlarına erişmesine mani olacağız.” dedi.

Bu güzel şehrimizde yatan peygamberleri rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Siz demokrasimize sahip çıktınız, biz sizinle gurur duyuyoruz. 15 Temmuz günü güçlü bir irade ortaya koydunuz. Ay yıldızlı bayrağımıza halkın oylarıyla seçtiğiniz cumhurbaşkanınıza sahip çıktınız. Tüm darbecilere PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı “biriz” dediniz. Türkiye’yi böldürmeyiz dediniz. PKK’nın en büyük destekçisi FETÖ terör örgütü. İkisinin de amacı Kürt-Türk kardeşliğini hedef alıp çatışma çıkarmak.

“FETÖ PKK’NIN, PKK FETÖ’NÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR”

15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimini bastıran bu millet şunu iyi gördü FETÖ, PKK’nın değirmenine su taşıyor.  PKK’da FETÖ’ye. Bunların akıl hocası aynıdır. Biri Pensilvanya’dan diğeri Kandil’den emir alıyor. Diyarbakır izin verir mi? Halkı isyana davet edenlere de Diyarbakır gereken cevabı verdi. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum.

Siz sadece FETÖ’ye değil, Diyarbakır’da, Cizre’de, Şırnak’ta, Silopi’de hendek kazdıranlara, halkı isyana davet edenlere gereken cevabı verdiniz. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Siz sadece beynini Pensilvanya’daki terör örgütünün ele başına teslim edenlere değil, Kandil’e de ders verdiniz. FETÖ’yü lanetlediğiniz gibi PKK’yı da lanetlediniz.

“PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLSE TAHİR ELÇİYİ KİM KATLETTİ?”

İyi dineyin; HDP’nin eş başkanı Almanya’dan sesleniyor ve PKK terör örgütü değildir diyor. Peki PKK terör örgütü değilse Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi kim katletti? Dürümlü’deki vatandaşlarımızı ki katletti? Diyarbakır’da arabanın içinde bomba patlatarak vatandaşlarımızı kim yaktı? Oya Eronat’ın oğlunu kim katletti? İşte Diyarbakır’dan en yüksek sesle sesleniyorum; PKK en alçak, en adi, an eli kanlı katil terör örgütüdür. Hiç merak etmeyin bunların sonu yakındır.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ‘IRKÇILIĞA, DİNE DAYALI MİLLEYETÇİLİK YOK’ DEDİ”

İşte bizi birleştiren ay yıldızlı bayraktır. Bu bayrak rengini şehitlerimizden aldı. Bu bayrağın hilali şehitlerimizi temsil ediyor. AK Parti olarak 14 yıl boyunca milletimizin refahı için, mutluluğu için durmadan duraksamadan çalıştık. Memleketin her köşesini mamur etmeye, ekmeğimizi büyütmeye gayret ettik. Milletimizin bütün renklerini, farklılıklarını zenginliğimiz olarak gördük. Biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk, Kürt hangi milletten olursa olsun kardeştir. Onları birbirine düşürmeye çalışan da kalleştir. Biz tarihimizi ve medeniyetimizi beraber inşa ettik. Bu topraklarda kader birliği yaptık. Bundan tam 12 yıl önce kurucu genel başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Diyarbakır’da tarihi bir konuşma yaptı. “Bizim üç kırmızı çizgimiz var; AK Parti iktidarında bölgesel milliyetçilik, dine dayalı milliyetçilik yok, ırkçılığa dayalı milliyetçilik yok” dedi.

62 KATRİLYON YATIRIM

“23 ili kapsayan bir yatırım ve destek projesini başlattık. Yılda 200 bin insanımıza iş aş verecek, fabrikalar kuracağız. Toplam 4 yılda devlet eliyle 62 katrilyon yatırım yapacağız. Siz bölücülere fırsat vermediniz. Bizim tek bir derdimiz var, tek bir sorunumuz var. O da sizin huzurunuzu ve güvenliğinizi sağlamak. Peygamberimiz nasıl ki ırkçılığın her türlüsünü ayak altına aldığını belirterek reddettiyse biz de ayrımcılığı ve bölücülüğü reddererek ölümüne kadar kardeşlik, birlik ve beraberlik diyoruz.

“AKİDEMİZ VE KIBLEMİZ BİR”

“Akidemiz ve kıblemiz bir. Biz dünya ahiret kardeşiz. Emin olunuz ki; canınız ve malınız bizim nezdimizdedir. Yenikapı ruhunu diri tutacağız. Etnik kimliğinize, mezhebinize bakmadan 15 Temmuz’da olduğu gibi birbirimize sıkıca sarılacağız ve kenetlenip birlikte Türkiye olacağız. Aramıza hiçbir nifak tohumunun girmesine izin vermeyeceğiz. Birlikte çalışıp, birlikte üreteceğiz. 79 milyonu kardeş bildik, kucak açtık.

“PKK’NIN KÜRTLER DİYE BİR SORUNU YOK, KÜRTLERİN PKK DİYE BİR SORUNU VAR”

“Yolları böleceğiz, Türkiye’yi birleştireceğiz, hayatları birleştireceğiz. Yolları böleriz ama Türkiye’nin bölünmesine asla izin vermeyiz. Değerli kardeşlerim bugün yatırım programını açıkladık. Bir yılda 200 bin iş ve yeni fabrika, yeni işyeri açacağız. 4 yılda 62 milyar yatırım yapacağız. Ama önce FETÖ’nün kökünü kazımamız lazım. Diyarbakır kaybediyor, Siirt kaybediyor, Mardin kaybediyor, benim Kürt, Arap ve Türk kardeşim kaybediyor. PKK ne diyor; “Biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz.” PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Kürtlerin PKK diye bir sorunu var. Bu sorunu da el birliği ile ortadan kaldıracağız. Bu alçak terör örgütünün geleceğimizi karartmasına asla izin vermeyeceğiz.

“Bugün 100 gün geçti, Diyarbakır’a üçüncü gelişim. Yine geleceğim. Ama her gelişimizde çok önemli müjdelerle geliyoruz. İlk gelişimizde PKK’lılarla katledilen vatandaşlarımızın acısı paylaşmaya geldim. 23 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızla tekrar geldik ve 116 tesisin açılışını gerçekleştirdik. Diyarbakır’a son 14 yılda 26 milyar lira yatırım yaptık. Silvan barajını PKK ne yaparsa yapsın yapılacak ve topraklar suyla buluşacak.

“DİYARBAKIR’A ELİMİZ BOŞ GELMEDİK”

“Bugün yine Diyarbakır’a elimiz boş gelmedik. Birbirinden önemli müjdeleri bölgenin her tarafından ilan ediyoruz. Şimdi sıkı durun. Diyarbakır’a yapacağımız projeleri özet olara sizlerle paylaşıyorum. Sur Diyarbakır’ın kalbi ve tarihidir. Sur’da, Şırnak’ta, İdil’de, Yüksekova’da, Cizre’de, konut, cami, hastane yatırımları ile yeniden inşa çalışması başlatıyoruz, hayırlı olsun.

“255 MİLYON TAZMİNAT ÖDÜYORUZ”

“Şırnak’ta 10 bin, Yüksekova’da 10 bin 700, Nusaybin’de 8 bin yeni konut yapıyoruz. Böylece PKK’nın yıktığı evlerin yerine daha güzelini yapıp teslim ediyoruz. Bölgede toplam 67 bin yeni konut yapıyoruz. Bölgede modern hastaneleri yapmaya devam edeceğiz. 23 vilayetimize 15 tane hastane yapmaya devam ediyoruz. Diyarbakır’ın 33 bin kişilik stadyumu hızla yapılıyor. Kapanan işyerlerine 255 milyon tazminat ödüyoruz. Diyarbakır, Şırnak ve Hakkâri’ye 10 milyar liralık yatırım yapıyoruz. Sosyal yatırım hizmetleri için 400 milyon liralık bütçe ayırıyoruz.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ARADAN ÇIKARDIĞIMIZDA DİYARBAKIR UÇACAK”

“14 yılda 80 milyar liralık yatırım yaptık bölgeye. Bu terör örgütünü aradan çıkardığımızda Diyarbakır uçacak. Bunun için kararlılığımız devam ediyor; inlerine gireceğiz inlerine. Sadece şehirde değil, dağda hangi taşın altındaysa bulup hesabını soracağız.

Editör: TE Bilisim