Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan komiser M.K, örgüte ilişkin itiraflarda bulundu.

Türk Ceza Kanunu’nun etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirten komiser M.K, savcılık ifadesinde, komiserlik sınav sorularının çalınması ve 17-25 Aralık sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Samsun’da görev yapan M.K, örgütün içinde iletişimin 17/25 Aralık öncesi “açık hat” tabir edilen hat ve farklı telefon cihazlarıyla yapıldığını belirtti.

Açık hatların “ilçe abileri”, “il abileri” ile farklı meslek gruplarından sorumlu abilerde bulunduğunu, bu telefonlarda bir veya iki numara kayıtlı olduğunu anlatan M.K, “2-3 ay geçtikten sonra telefon ve hat atılır, yeni telefon hattı ve yeni telefon cihazı teslim edilirdi. 17/25 Aralık sonrası telefon hattının artık kullanılmayacağı söylendi, bunun yerine her gruptan bir kişiye akıllı telefonu olan arkadaşa ‘Eagle’ isimli programı yüklediler. Bu program üzerinden iletişim devam etti. Bu programlarda Fetullah Gülen’in günlük sohbetleri mesaj olarak gelir, hadisi şerifler, farklı mesajlar gönderilirdi.” ifadelerini kullandı.

Birkaç ay sonra bu programın sağlıklı çalışmadığı, silinmesi gerektiğinin söylendiğini, bunun yerine “Bylock” isimli mesajlaşma programını kurmalarını istenildiğini bildiren M.K, şöyle devam etti:

“Ben de o tarihte evimde bulunan ve telefon özelliği olan tabletime kurdum. Bu program açılmadan önce güvenli olması için ‘VPN’ isimli programı yükleyerek aktif hale getirmemiz söylendi. Ben de her seferinde programı açmadan önce bu şekilde hareket ediyordum. Aynı şekilde bu program üzerinden gündeme dair bilgiler, Fetullah Gülen’in sohbetleri, hadisi şerifler, hatta Gülen’in gördüğü rüyalar bile gönderilirdi. Gönderilen mesajları arkadaşlarımızla paylaşırdık.17/25 Aralık operasyonlarından bir yıl sonra ben örgütten ayrılmak istiyordum ancak güçlü yapısı olduğunu bildiğimden buna cesaret edemiyordum. Sohbet toplantılarında artık bir araya gelmemizin sıkıntı olabileceğini söyleyerek diğer arkadaşlarımın da desteklemesi üzerine sohbetleri bitirdik ancak himmet vermeye devam ediyorduk.”

M.K, şunları kaydetti:

“Eski görev yerim Ordu’da iken din kültürü öğretmeni olan ama ismini hatırlayamadığım bir kişi komiserlik sınavına yakın beni çağırdı. Kendi aracının içerisinde bana yemin ettirerek 250’ye yakın soru verdi. 80 sorunun bu sorulardan çıkabileceğini, bunlara çalışmamı, soruları kesinlikle çoğaltmamamı, dijital ortama aktarmamamı, 3-4 gün sonra geri alacağını söyleyerek ayrıldı. Sınava 10 gün kala izin almıştım. Bu sorulara çalışarak hazırlandım. Sınavda 100 sorudan 80’i bu sorulardan çıktı. Genel kültürden 10, inkılap tarihinden de 10 soru yoktu. Olmayan soruları kendi bilgim dahilinde cevapladım. 89 doğru yaptım. 3 yanlış soru da iptal edildi, 92 puanla sınavı kazandım.”

Editör: Haber Merkezi