Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Konya’da devam eden istiklal nöbetinde yaptığı konuşmada vatandaşlara seslendi. Bakan Bozdağ, Müslümanlara korkak diyen FETÖ’cü hain Osman Özsoy vardı. FETÖ’nün yayın organında 15 Temmuz öncesi açıklamalarda bulunan ve halkın korkaklıkla itham eden, darbecilere destek için “Keşke Albay” olsaydım diyen haine şu sözlerle yüklendi:

Halkın gücü tanktan büyük

“Siz bu milletin büyüklüğünü gördünüz mü? Bu millet Rabbine inanıp, güvenip sokaklara çıktı, ölüme koştu. Şimdiye kadar olmayan oldu. Hep beraber darbecilerin karşısında demokrasinin ve halkın sesi oldu ve onlar da dimdik durdu. Sivil toplum o da dimdik durdu. Halkın gücünün tankın gücünden daha büyük olduğunu dosta düşmana gösterdik.”

Erdoğan’ın söz hakkı yok mu?

Bakan Bozdağ, Köln’de 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’ye karşı düzenlenen mitingde Başkomutan Erdoğan’ın telekonferans yapmasını düzmece hukukla engelleyen Almanya’yı da topa tuttu. Almanya’nın başını çektiği AB’nin terör örgütleri için tüm imkanlarını seferber ettiği anımsatan Bakan Bozdağ, iki yüzlülük yapıldığına dikkat çekerek, “Almanya’nın Anayasa Mahkemesi nezaketsiz, haksız, hukuksuz bir biçimde Türkiye Cumhurbaşkanı’nın konuşmasına yasak getirdi. Hani demokrasi vardı? Hani ifade özgürlüğü vardı? Teröristlerin ifade özgürlüğünü savunanlar, Türkiye’de terörün propagandası suç olmaktan çıksın diyen Avrupa Birliğine üye ülkeler, Merkel, ben hepinize soruyorum: “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’nın eli kanlı teröristler kadar ifade hürriyete yok mu?”   şeklinde konuştu.

Kaçma hazırlığı var

Bekir Bozdağ,  konuşmasında ABD’nin himaye ettiği darbeci hain Fetullah Gülen’in kaçmaya hazırlandığı yönündeki bilgilere geniş yer ayırdı. Gülen’in ABD’den izin almadan herhangi bir eylem de bulunamayacağını tespitini yapan Bozdağ,  Obama yönetiminin böyle bir skandala imza atmayacağının temennisinde bulunarak,  “İstihbarat bilgileri var. Avustralya’ya, Meksika’ya, Güney Afrika’ya, Mısır’a ve Brezilya’ya gideceğine dair istihbari bilgileri geliyor. Çok net söylüyorum, açıkça ifade ediyorum; Pensilvanya’dan ayrılır Kanada’ya veya diğer ülkelerden birine giderse bu, Amerika izin verdiği için gitmiş demektir” dedi ve şöyle devam etti:

İlişkiler zarar görür

“Çünkü Fetullah Gülen Pensilvanya’da ABD’nin izni olmadan tuvalete dahi gidemez. Onun haberi olmadan bir yere kıpırdayamaz. Eğer oradan ayrılırsa bunun anlamı şudur; ABD Fetullah Gülen’in başka bir ülkeye gitmesine izin ve onay vermiş demektir. Bu da bizi yaralar. Bu ülkeye bu kadar büyük düşmanlık yapmış ve zarar vermiş örgütün elebaşının himayesi anlamına gelir”

Darbeler tarihe karışacak

Bakan Bozdağ, ayrıca OHAL kararnamesince YAŞ’ta yapılan değişimleri değerlendirdi. Darbelerin tarihe karışması için gerekli adımların atıldığını belirten Bozdağ, “Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, sizin önderliğinizde Türkiye ilk defa bu sisteme çomak sokuyor. Darbe doğurup darbe yöneten bu sistemi çöpe atmak tarihe havale etmek için büyük reformlar yapıyoruz. Kararname yayınlandı. GATA’yı kaldırdık Sağlık Bakanlığına bağladık” bilgisini paylaştı.

İmam hatipliler askere

Bozdağ, ayrıca yıllarca zulüm gören İmam Hatip’li öğrencilerin askeriyeye girişinin yolunun açıldığını dile getirerek,  “Askeri liseleri kaldırdık, İmam hatiplerin, meslek liselerin dengi okullarının, harp okullarına, askeri liselere, girmeleri yönündeki ayıbı ve utancı kaldırdık. Milli Savunma Üniversitesi kurduk üniversitenin rektörünü Cumhurbaşkanı atayacak ve dekanlarını Milli Savunma Bakanımız atayacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim