Batuhan Gülşah/Atina

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ’ın Yunanistan yargısı tarafından serbest bırakılan 8 firari FETÖ’cü için kullandığı “Paketler getiririz” şeklindeki açıklamalarının yankıları devam ediyor. Bozdağ’ın 8 FETÖ teröristi iade edileceğinin sözünü veren Başbakan Aleksis Çipras’a yüklenmesi ve Teröristlerin nereye giderlerse oradan paketlenerek Türkiye’ye getirileceğini ve Türk adaletinin karşısına çıkarılacağını söylemesi üzerine tepki gösteren Yunan siyasilere Savunma Bakanı Panos Kammenos da katıldı.

ŞİKAYET EDECEKLER SYRIZA

milletvekili Hristos Simorelis’in dün söylediği, “Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Adaletli değil, doğru değil, ayrıca bunu yapamazlar. Şuna emin olun ki eğer buna cesaret ederlerse ellerini kırarız” açıklamasının üzerine küstahlık dozunu arttıran Kammenos, Türkiye’yi NATO’ya şikayet edeceğini söyledi. Kammenos, Bozdağ’ın açıklamaları için, “Kundakçılık anlayışıyla yapılan söz konusu beyanatı NATO yetkililerine bildireceğim. Bu ifadelerin etik, uluslararası hukuk ve insan hakları ile ilgili uzaktan yakından alakası yoktur” ifadelerini kullandı.

KOSOVA OPERASYONU AKILLARDA

Kammenos’un demeci Komşu’da geniş yankı uyandırırken, haber bültenlerinde öne çıkan analizlere göre Kammenos, Türkiye’ye yaptırım ihtimalini masaya yatıracak. “Uluslararası hukukun ihlâl edildiği” ge rekçesiyle, 2 Yunan askerinin “hukuksuz bir şekilde rehin tutulduğu” iddiası da hatırlatılarak, NATO’nun Ankara’ya sert çıkmasını isteyecek. Bu süreçte MİT’in Kosova’dan paketlediği 6 FETÖ teröristinin de göz önüne alınacağı dile getiriliyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİ TEYAKKUZDA

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Kosova’da gerçekleştirdiği operasyonla 6 FETÖ’cüyü Türkiye’ye getirmesi gibi bir operasyondan çekinen Yunanistan serbest bıraktığı 8 FETÖ’cüyü korumak için güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı. Yunan medyasına göre, bu çerçevede, darbeci askerlerin kaldıkları ev ya da evlerin civarında polisin devriyeleri arttırıldı. Darbeci askerlerin korunması için yaklaşık 90 polisin yanı sıra, Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) ajanları da görevlendirildi.

Editör: TE Bilisim