Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yapımı tamamlanan SGK hizmet binalarının toplu açılış töreninde konuştu.

Önceki gece, Ortaköy’de yaşanan terör saldırısının failinin güvenlik güçlerinin başarılı operasyonuyla yakalandığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önce de ifade etmiştim, artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır. Ortaköy saldırısının faili teröristin yakalanmış olması, bu güvenlik anlayışının önemli bir tezahürüdür.” diye konuştu.

“Açıkça meydan okuyorum”

Suriye’deki muhalif grupları Türkiye’ye karşı tahrik etmek için oynanan oyunları, çıkartılan dedikoduları bildiklerini aktaran Erdoğan, aynı şekilde 6-8 Ekim olayları sırasında Kürt vatandaşlar üzerinde oynanan oyunların da hafızalarda olduğunu kaydetti.

“Hani bunlar diyor ya: ‘Biz Kürtler’in temsilcisiyiz.’ Yalan söylüyorlar. Ben, Kürt kardeşimi beni yaradan Allah, ne emrediyor ondan dolayı severim. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü severim. Bizim inancımızda Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Gürcü’sü, Abaza’sı, Roman’ı, Boşnak’ı böyle bir ayrım var mı? Biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdik. Bizim birliğimizin, beraberliğimizin altında zaten yatan ilke bu. Ama bunlar, bunu yapamazlar. Biz Hakkâri’ye havalimanı yapıyoruz, adam gidiyor havalimanını vuruyor. Iğdır’a yapıyoruz, aynı. Kars, Ağrı hiçbir ayrım yok. Bu hizmetlerin hepsini buralara götürdük. Ben şimdi buradan açıkça meydan okuyorum; Bütün bu terör örgütleri elinizden geleni ardınıza koymayın. Çünkü bize göre: Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır/Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. “

“Sevgili vatandaşlarımın elinde bayraktan başka silah yoktu”

Türkiye tarihinde ilk defa bir darbe girişiminin vatandaşların kararlı duruş ve direnişle boşa çıkarmanın başarıldığını belirten Erdoğan, girişim sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin etrafında 29 vatandaşın şehit ve 36 vatandaşın gazi olduğunu anımsattı.

“Benim milletim, benim vatandaşım, benim sevgili kardeşlerim o gece ‘Haydi meydanlara’ dediğimiz zaman niye kalkıp acaba bu Külliye’nin hemen etrafına geldi?” sorusunu yönelten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Benim sevgili vatandaşlarımın elinde bayraktan başka silah yoktu. Onun en büyük silahı bayrağımızdı. F-16’lar hemen şu kavşağa bombalar yağdırırken, helikopterler aynı şekilde mermilerini yağdırırken bizim vatandaşımız kaçmadı. Onlar feda-i can ettiler.

Çünkü onlar şehadete yürümeye karar vermişlerdi. Yılmadılar. İşte İstanbul’da da, Ankara’da da ülkemizin her bir yanında benim vatandaşım gövdesini siper etti. Kime karşı? Bu hainlere karşı. Onlar yılmadılar. Tankın, topun üzerine o F-16’ların üzerine öyle gittiler. Onun için bu millet çok yüce bir millet, bu millet çok aziz bir millet. O bakımdan diyorum, biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Allah’ın izniyle çıkacağız. Hiç endişe etmeyin…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yapımı tamamlanan SGK hizmet binalarının toplu açılış töreninde tarihi mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortadoğu’da oynanan oyunlar, Ortaköy’ü kana bulayan teröristin yakalanması, ekonomik darbeye değinirken, vatanı bölmek, İslam alemini paramparça etmek isteyen, terör örgütleri ve ağababalarına meydan okudu.

Hainlerden hesap sorulacak

Ortaköy’de 39 kişiyi katleden DAEŞ’li terörist Abdülgadir Masharipov’un Esenyurt’ta düzenlenen başarılı operasyonla yakalanmasının teröristlerin karşılaşacağı akıbetin gösterdeği olduğunu belirten Erdoğan, “Daha önce de ifade etmiştim, artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacaktır. Hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır. Ortaköy saldırısının faili teröristin yakalanmış olması, bu güvenlik anlayışının önemli bir tezahürüdür” diye konuştu.

2071’i de göreceğiz

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin 2013’ten bu yana istiklal mücadelesi verdiğini, emperyalistlerin taşeronu 10 farklı terör örgütünün topyekün saldırdığının tespitini yaparken, Türkiye’nin hedeflerinden mili geri adım atmayacağını dile getirerek, şunları kaydetti: “PKK, DAEŞ, FETÖ, YPG, DHKP-C ve diğerleri, hepsi de aynı senaryonun oyuncularıdır. Birbirlerinden farkı yok. Tüm terör örgütlerinin tek bir vazifesi, tek bir misyonu vardır. Bu da milli birliğimizi, ülkemizin bütünlüğünü tehdit etmek suretiyle Türkiye’nin önünü kesmek, ayağına pranga vurmak, 2023 hedeflerini sabote etmektir. Edemeyecekler. İnşallah biz göremeyeceğiz ama torunlarımız görecek. İnşallah 2053’ü de bu milletin evlatları gerçekleştirecek 2071’i de.”

Hedefleri mezhep savaşı

Erdoğan, Suriye ve Irak’ta teröristleri etkisiz hale getirmek yerine, insanları katleden cani şebekelere destek veren emperyalistlerin, Türkiye için yeni planını da açıkladı. Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’deki dengeleri altüst ettiğini hatırlatırken, mezhep savaşı hayallerinin kurulduğunu söyleyerek, “Suriye ve Irak’ta geciktirildikçe geciktirilen operasyonların, bu ülke halklarının selameti ve hayrına değil, ülkemizi de içine alan daha büyük bir terör dalgasına zemin hazırlama niyetini taşıdığı artık gizlenemez bir hakikat olarak karşımızda durmaktadır. Türkiye’nin sahaya inmesi karşısında gösterilen garip tepkiler, bu oyunun bozulmasından kaynaklanıyor. Mezhep çatışması senaryosuna ülkemizi de dahil etmek için gösterilen gayretleri, bu amaçla açılan hayat tarzı tartışmalarını çok iyi takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne yapsalar boş

Gezi, 17-25 Aralık darbe girişimi ve 15 Temmuz işgal girişiminde Osmanlı şamarı yiyen emperyalistlerin, sadece Türkiye için değil, İslam topraklarının tamamındaki planlarını boşa çıkaracaklarının sözünü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben şimdi buradan açıkça meydan okuyorum; Bütün bu terör örgütleri elinizden geleni ardınıza koymayın. Çünkü bize göre, ‘Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır / Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

Hezimete uğrayacaklar

“2013 yılında Gezi olaylarında sokakları ateşe veren vandallara nasıl meydanı bırakmadıysak, 17-25 Aralık’ta hukuk darbesi yapmak için kapımıza dayananlara nasıl eyvallah etmediysek, 15 Temmuz’da darbe yapmak için harekete geçenleri nasıl milletimizle birlikte başarısızlığa uğrattıysak, Suriye’de sınırımızda terör bölgesi oluşturmaya çalışanların heveslerini nasıl kursaklarında bıraktıysak, ekonomide kurulan tuzakları, Suriye ve Irak’ta yazılan senaryoları, bölgemizde oynanan oyunları da aynı şekilde yerle yeksan edeceğiz.”

Vurgun yapan bedel öder

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisi kuşatma altındayken girişimcilere yatırım yerine, paraları bankalara yatırın çağrısını yapan işbirlikçilere ayar verdi. Paraların bankalarda tutulmasının sadece finans oligarklarına fayda sağlayacağını belirten Erdoğan, para babalarını şöyle uyardı: “ Paranızı bankada tutun, denmesi ne demektir biliyor musunuz? ‘Paranı o finans kuruluşlarının sahiplerine ver, onlar hiçbir yatırım yapmadan reel sektöre oradan korkunç vurgunlar vursun’ demektir. Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar, eğer bu ülkede girişimciye, yatırımcıya gerekli kredi musluklarını açmıyorsa, kim ne derse desin karşısında bizi hükümeti bulacaktır.”

Editör: TE Bilisim