Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı koymak üzere Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokaklara dökülen ve 10 Ağustos’a kadar istiklal nöbetini sürdüren Siirtli vatandaşlar, dün yine tarihi bir adım attı. FETÖ’ye diz çöktüren Siirtliler, 50 kadar STK’nın da katılımıyla Türkiye’yi bölmek için Üst Akıl tarafından görevlendirilen ve önceki gün Van, Elazığ ve Bitlis’te katliamlar yapan PKK terörüne karşı Siirt Valiliği önünde günlerce sürecek olan “Huzur Nöbetine” başladı. Huzur Nöbeti’nde okunan bildiride Güneydoğu’daki tüm vatandaşlar sokaklara davet edildi.

Hüsrana uğrayacaklar

PKK’ya karşı Kürt halkının en büyük direnişlerinden biri olan Huzur Nöbeti’ni organize eden STK’lardan Cihannüma Derneği’nin Siirt Temsilcisi Fatih Sevgili, Türkiye’yi parçalamak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin yine hüsrana uğrayacağının altını çizerek, şunları söyledi: “Ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlayan, ancak başaramayan hainler şebekesine gerekli dersi veren Yiğit Siirtli hemşerilerimiz aynı bilinç ve dayanışma ile PKK terör örgütüne de aynı milli iradeyi sergileyecektir. İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye’yi kardeşi kardeşe düşürerek teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından, dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır.”

Terör bitene kadar

Güneydoğu halkının 15 Temmuz’da FETÖ’ye karşı verdiği kahramanca mücadeleyi PKK’ya karşı da göstereceğine inandığını belirten Sevgili, huzur nöbetlerinin PKK terörü sonlanana kadar süreceğini kaydederek, “Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı, tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla yerli ve milli tavrımızı, her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız. Nitekim bu kararlılığımızı bu akşamdan itibaren tutmaya başlayacağımız Huzur Nöbetleri ile pekiştireceğiz. 15 Temmuz’da tarih yazan aziz milletimiz, terör karşısındaki kararlı duruşundan taviz vermeyecek, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim