15 Temmuz darbe girişimi esnası ve sonrasında Türkiye’de seçilmiş meşru hükümet ve Başkomutan Erdoğan’ın aksine, darbeci Fethullahçı Terör Örgütü’nün militanlarının korumanın derdine düşen Avrupa, şimdi de Türkiye aleyhine FETÖ tarafından yürütülen kampanyaları desteklemeye başladı. PKK’ya çadır açtırıp, Türk bayraklarını hazmedemeyen Avusturya Başbakanı Christian Kern, bu alçaklığa alet olarak skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Kern, Türkiye’deki demokratik ve ekonomik eksikliklerden dolayı ülkenin Avrupa Birliği (AB) üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için Avrupalı liderler ile bir diyalog başlatacağını söyledi.

Bahaneleri çok

Reuters’in haberine göre; Kern, Avusturyalı televizyon kanalı ORF’ye dün verdiği röportajda bu tonu daha da sertleştirerek, üyelik görüşmelerinin “diplomatik bir kurgu” olduğunu belirtti. Kern, “Demokratik standartların Türkiye’nin üyeliği için yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz…

Ekonomik konular da bir o kadar önemli çünkü Türkiye ekonomisi Avrupa ortalamasının çok uzağında” dedi.

Farklı konsept arayışı

Avrupa Konseyi’nin 16 Eylül’de yapacağı toplantıda Türkiye’nin üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için Avusturya’nın bir teklif yapıp yapmayacağı sorulan Kern, bunu gündeme getireceklerini belirterek, “Alternatif bir konsept bulunmasını isteyeceğiz” ifadelerini kullandı. Kern, daha öncede Türkiye’nin AB üyesi olması durumunda Avusturya’nın birlikten çıkmak için referanduma gidebileceğini belirtmişti.

Editör: TE Bilisim