Hain darbe kalkışmasının üzerinden 3 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen, FETÖ’nün henüz birçok kripto yapılanması deşifre edilemedi. Savcılıklarca yürütülen yüzlerce soruşturmada, elde edilen deliller, dijital kayıtlar, sanık ve itirafçı beyanlarıyla binlerce örgüt üyesi tutuklandı, haklarındaki davalarda bir kısmı cezalandırıldı.

Ancak yeni soruşturmalar, otaya çıkan deliller, FETÖ üyelerinin halen Türkiye’de normal bir insan gibi yaşadığını, hatta sinsi sinsi örgütün lehine çalıştığını ortaya koyuyor.

KARLOV SANIĞININ AVUKATI FETÖ’CÜ ÇIKTI!

Ankara’da Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastının sanıklarından Salih Yılmaz’ın avukatı Erdem Semih Yıldız hakkında iddianame hazırlandı. Yıldız’ın, hakkındaki soruşturmadan haberdar olduğu ve yurtdışına kaçmaya çalıştığı belirlendi.

Şüpheli Yıldız’ın, başka örgüt üyeleriyle de BeyLock mesajlarına ulaşıldı. 15 Temmuz’dan sonra “Hasan” olan adını “Erdem Semih” olarak değiştiren Yıldız’ın, kayıtlardaki evinde oturmadığı, fiziki takipten kurtulmak için farklı adreslerde kaldığı anlaşıldı.

FETÖ’cü Yıldız’ın, Yunanistan’a kaçmak isterken sınırda yakalanan FETÖ şüphelisi avukat Emine Kurt Tuğcu ile WhatsApp’tan mesajlaştığı ve yurt dışına kaçmakla ilgili görüştükleri belirlendi. Tuğcu ile Yıldız arasındaki 3 Şubat 2019 tarihli yazışmada şu ifadeler yer aldı:

“PATIR PATIR DÖKÜLÜYORUZ!”

“Erdem Semih Yıldız: Bugün mü yolculuk?

Emine Kurt Tuğcu: Evet ablacım.

Yıldız: Ben de geleceğim o tarafa. Artık orada görüşürüz.

Tuğcu: Ne zaman?

Yıldız: En kısa sürede, şakası yok, durum ciddi.

Tuğcu: Ne oldu, yeni gelişme mi var? Yıldız: Id tutanağı var, biraz da zorlasalar tanık da çıkar. Tuğcu: Patır patır dökülüyoruz, arayı uzatma, hemen gel. Yıldız: Hayırlısı olsun ama bir an önce çık sen ne olur ne olmaz. Yıldız: Ben de işleri toplayıp maddi durumu ayarlayıp düşüneceğim en kısa sürede. Tuğcu: İki güne kadar çıkarız inşallah. “

Şüpheli Yıldız’ın, FETÖ üyelerinin yurt dışına kaçışlarını organize ettiği öne sürülen Selim Biçer’den Yunanistan’da bulunan FETÖ yöneticisi “Zübeyir Bey Atina” ismi ile kayıtlı şahsın telefon numarasını aldığı da belirlendi.

Ankara Barosu’na 2018’de kayıt yaptıran Yıldız, birçok FETÖ sanığının avukatlığını üstlendi. Yıldız’ın savunmasını üstlendiği isimlerden biri de Andrey Karlov suikastı sanıklarından Salih Yılmaz’dı. Salih Yılmaz’ın, Karlov’a yönelik suikast talimatını silsile yoluyla suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’a ileten “zümre başkanı” konumundaki örgüt üyesi olduğu belirtiliyor.

Hak-İş’ten katil İsrail’e tepki: Tutuklular bir an önce bırakılmalıGündem

Eski Yargıtay üyesi Mustafa Akarsu’ya FETÖ’den 10 yıl hapis!Gündem

Editör: TE Bilisim