Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Büyük Doğu Fikir Ocakları’nın öncülüğünde Necip Fazıl Kısakürek’in mücadelesinin anlatıldığı “Üstadı Anlama Seferberliği” toplantılarının ilki gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kaplan, Necip Fazıl Kısakürek’in Türkçe’yi tefekkür ve sanat diline dönüştüren tohumları ektiğini söyledi.

 

Gazeteci-yazar Yusuf Kaplan, ”Necip Fazıl milattır. Biz son 100 yıllık hikayemize bakarken Necip Fazıl’ı milat olarak aldığımız zaman olup biteni anlayabiliriz. O zaman geleceğe daha emin adımlarla yürümeye başlayabiliriz.” dedi.

Kaplan, ”Necip Fazıl milattır. Biz son 100 yıllık hikayemize bakarken Necip Fazıl’ı milat olarak aldığımız zaman olup biteni anlayabiliriz. O zaman geleceğe daha emin adımlarla yürümeye başlayabiliriz. Bir Necip Fazıl öncesi vardır bir de sonrası. Üç tane Necip Fazıl vardır. Dava adamı Necip Fazıl, sanatçı Necip Fazıl ve fikir adamı Necip Fazıl. Onun milat olmasının sebebi dava adamı olmasıdır. İddiası olmayan bir adamın davasından söz edilemez. Saf şiiri aşarak has şiire ulaşan bir sanatçıdır. Necip Fazıl hakikatle buluştuktan sonra hakikat ateşi yüreğini öyle bir yaktı ki sonuçta has şiire ulaştı.” diye konuştu.

Türk toplumunun yok olmanın eşiğinden döndüğünü, mazlumları da toparlayarak onlara umut olduğunu anlatan Kaplan, bu konuda Necip Fazıl Kısakürek’in büyük payının olduğuna işaret etti.

”Üstad Ehl-i Sünnet Omurganın tohumlarını ekti”

Necip Fazıl Kısakürek’in, gelen tehlikenin toplumun akidesini yerle bir edeceğini, sabitelerini yok edeceğini ve kaygan zeminde patinaj yapmasına yol açacağını gördüğünü belirten Kaplan, ”Üstad Necip Fazıl, Ehl-i Sünnet vel-Cemaat üzerinde kafa patlattı. Ehl-i Sünnet Omurganın tohumlarını ekti. Çağdaşları içerisinde ve sonrasında Necip Fazıl kadar Ehl-i Sünnete bu kadar vurgu yapan ikinci bir adam yok.” dedi.

Konuşmasına, Necip Fazıl Kısakürek’in ”Nakarat” adlı şiirini okuyarak başlayan televizyon programcısı Serdar Tuncer, “sol kesim”in Necip Fazıl’ı tanımadığını, bilmediğini ve bilmeye değer görmediğini söyledi.

Kısakürek, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra Batı’nın modern kültlerine öykünen yapının tasavvuf ehliyle karıştırıldığına işaret eden Tuncer, ”Bununla birlikte bir şeyi ciddi ihmal ediyoruz. Necip Fazıl’ın şiirini okuyoruz ama şeyhi Seyyid Abdülhakim Arvasi’den haberimiz yok. Bütün bu güzel adamları güzel eden bir güzel vardır. O güzelleri ıskalıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi