Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FETÖ kuryeliği ve casusluktan tutuklanan Enis Berberoğlu ve onun için 25 gün boyunca Pensilvanya yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen diyaloglara duyurdu, gündemi sarsacak iddialar ortaya attı. Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü Berberoğlu’na destek için değil kendisini kurtarmak için yaptığı söyleyen Başkan Gökçek, Pensilvanya yürüyüşünün Berberoğlu’nu susturmaya yetmediğini ifade ederek, “Enis Berberoğlu’nun ‘bana bu belgeleri Cumhuriyet Gazetesine götürmem için Kılıçdaroğlu verdi” demesi Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması ve Enis Berberoğlu’nun dışarı çıkması için kâfi. Nitekim Kılıçdaroğlu Enis’in kendisini ele vermesinden çekindiği için yürüyüş yaptı. Ancak bu yürüyüş Enis’i tatmin etmedi” dedi.

Çıkarmazsanız konuşurum

Kılıçdaroğlu’nun derdinin MİT TIR’ları ihanetindeki suç ortaklığının ortaya çıkmaması olduğunu belirten Gökçek, Berberoğlu’nun Kılıçdaroğlu tarafından kullanıldığını dile getirerirken, Berberoğlu’nun CHP liderine karşı tavrını şu şekilde anlattı: “Enis şu anda kendini ziyaret eden her CHP’li ile Kılıçdaroğlu’na haber gönderiyor. Enis’in içerden gönderdiği haber şöyle; ‘söyleyin Kemal Kılıçdaroğlu’na beni derhal içerden çıkarttırsın. Benim 25 yıl içeride çürümeye niyetim yok. Size bir ay süre. Çıkartmazsanız konuşurum ve bana belgeleri kimin verdiğini açıklarım. Ömür boyu içerde yatamam,gidin Kılıçdaroğlu’na söyleyin’. Arkadaşları Enis’e; ‘ayıp ediyorsun, Kılıçdaroğlusenin için yürüdü” deyince Enis devam ediyor; “o kendini kurtarmak için yürüdü. Beni içerden çıkartacaksınız o kadar. Nereye gidiyorsanız gidin beni içerden çıkartın. Bak diyorum, size bir ay süre,aksi taktirde konuşurum.”

Hapishane korkusu

Berberoğlu’nun tehdidinin ardından Kılıçdaroğlu’nun can havliyle tüm imkanları seferber ettiğini aktaran Melih Gökçek, “Emekli hakimler çağrıldı, bir taraftan Yargıtay’da Enis için yoğun çaba sarfedilecek, öte taraftan anayasa mahkemesine müracaat edilip, Can Dündar gibi karar kesinleşinceye kadar serbest kalması temin edilecek. Anayasa mahkemesine müracaat edildi, hukukçuları çalışıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu hapishane korkusu sardı” diye konuştu. Gökçek ayrıca Berberoğlu’na “Kılıçdaroğlu’na kanma itirafçı ol” çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim