15 Temmuz 2016’da hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Eskişehir’de örgüte yönelik düzenlenen operasyonda, ByLock kullandıkları ve örgüte üye oldukları gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2’si kadın 5 şüpheli hakkında “terör örgütüne üye olmak” suçundan yakalama kararı çıkartıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalandı.

“ByLock” kullandıkları ve terör örgütüne üye oldukları ileri sürülen şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan İçişler Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, bugüne kadar gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonların sayısını açıkladı. Soylu, ‘Bugüne kadar 62 bin 730 FETÖ operasyonu gerçekleştirilmiştir. İçişleri Bakanlığımızda 43 bin 648 kişi ihraç edilmiş, 5 bin 225 kişi de görevden uzaklaştırılmıştır.’ açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu FETÖ operasyonlarının sayısını açıkladıTürkiye

ABD’de FETÖ ile ilişkisi olan eski meclis üyesine hapisDünya

Editör: TE Bilisim