Başbakan Binali Yıldırım, TESK hizmet binasında düzenlenen “Türkiye Esnaf Buluşması” töreninde konuştu. 2017 yılı için felaket çığırtkanlığı yapanların emellerine ulaşamadığını belirten Başbakan Yıldırım, “Türkiye hem küresel anlamda hem ülkemizin şartları bakımından bir mucizeye imza attı. 2017 başında kara kara düşünüyorduk. Hemen seri halde kararları aldık. Birden bire hava değişti. Yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11’in üzerinde büyüme tesadüf mü zannediyorsunuz. Bunlar önceden tehlikeyi görüp alınan tedbirlerin sonucudur.” ifadelerini kullandı.

“2017’yi yüzde 7 civarında büyümeyle kapatıyoruz”

15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan alçak işgal girişimi sonrası Türkiye’nin ekonomik olarak zayıflayacağı yönünde açıklama yapanları eleştiren Yıldırım, “Ama ne oldu, şimdi de açıklama yapıyorlar. Bu sefer de Türkiye’nin büyüme hızını şu kadar revize ettik diye güvenilirlikleri kaybolmasın diye telaşla tersine açıklama yapıyorlar. 2017’yi yüzde 7 civarında büyümeyle kapatıyoruz. Gelişmiş ülkelerin iki, dünya ortalamasının iki buçuk katı.” dedi.

“Bu Türkiye’ye düşmanlık etmektir”

Emperyalist emelleri olanların, Türkiye’nin istikrarını ve büyümesini geciktirmek için terör örgütlerine destek verdiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, “Bugün ABD, NATO’da bizimle müttefik. NATO’nun sınırları neresi Türkiye’nin sınırları. Türkiye’nin Suriye, Irak, İran ile olan sınırlarımızın tamamı NATO’nun sınırları. NATO içindeki bir üye, Türkiye’nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye’ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. ABD bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli. Karşımızdaki tehdit adı ne olursa olsun kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız.” ifadelerini kullandı.

“Bağımsızlığımıza kast eden oluşumlara fırsat vermeyeceğiz”

“Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklardır. Onun için karşımızdaki tehdit, adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız.” diyen Başbakan Yıldırım, bağımsızlığımıza, istikbalimize kast eden hiçbir oluşuma fırsat verilmeyeceğini söyledi.

“Bu tacizlere pabuç bırakacak değiliz”

Terör örgütü PYD’nin sınırımıza yaptığı taciz atışlarına değinen Yıldırım, “Terör örgütleri arkalarına birilerini alarak boş durmuyorlar. Kobani, Afrin tarafından taciz atışları saldırılar devam ediyor. Hiç merak etmeyin bu tacizlere pabuç bırakacak değiliz.” dedi.

“Haksız rekabeti ortadan kaldıracağız”

Başbakan Yıldırım konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Devlet ticaret yapamaz, sizlerin önünü açacağız engelleri kaldıracağız. Ticaretin erbabı esnaftır, sanatkardır. Bu konularda gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Haksız rekabeti ortadan kaldıracağız. 2017 sonu itibariyle esnafın kullandığı kredi miktarı 24 milyar lira. Esnaf güçlü ise ekonomi güçlüdür.”

“Ekonomimiz sağlam temeller üzerindedir”

“Ekonomimiz sağlam temeller üzerindedir, hiç endişeniz olmasın. Faiz-kur baskısına boyun eğmeden gereken tedbirleri alarak yolumuza devam ediyoruz. Esnafların bu konudaki desteği çok önemli. Esnaf için her gün yeni bir başlangıçtır.”

Editör: TE Bilisim