Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün yaptığı 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde ana üs olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’nün olduğu Kazan’da vatandaşlara hitap etti. Vatandaşlar Erdoğan’ı “İşte ordu işte komutan” sloganıyla karşıladılar. Erdoğan yaptığı konuşmada, FETÖ operasyonlarına değinerek, “(İnlerine gireceğiz) dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır. 241 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin hesabını soracaktır, 40 yılı aşkın bir süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır.” şeklinde konuştu.

“BU TÜRKİYE AYNI TÜRKİYE DEĞİL”

“Şehitler tepesi boş değil diyoruz ya! Bunlar hâlâ rahmetli Menderes’i ipe gönderdiler, milyonlar Menderes idam edildiğinde meydanlara dökülmedi. Bu Türkiye aynı Türkiye değil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü.

“Hiç endişeniz olmasın biz dikleşmeyeceğiz dik duracağız. Hep beraber yürüyüceğiz. Biz meydanlara çağırdık. Ben Marmaris’ten çıktığımda İstanbul’a gidene kadar milyonlar havalimanını doldurmuştu. Ben milletimin arasında eşimle torunlarımla karıştığımda üzerimizden F-16’lar alçakça alçak uçuş yapıyordu.

“2023 OLUNCA GERÇEĞİ GÖRÜRLER”

15 Temmuz Kanlı Darbe girişimi için, “Bazı ülkeler hâlâ bunun benim oyunum olduğunu ima ediyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bunlar bizi tanıyamadılar ve tanıyamayacaklar. Bizler ülkemizi 2023 hedeflerine taşıdığımızda bunlar gerçeği görecekler” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz bize çok şey öğretti. Her olanda bir hayır vardır. Siz şer zannedersiniz hayır vardır. Öyleyse biz bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Biz Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmedik kesmeyeceğiz. Ülkemizi daha yükseklere taşıyacağız.

Editör: TE Bilisim