MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hafta başında düzenlediği basın toplantısında partisinin 2019’da Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını, seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamış, milletvekilli seçimlerinde ittifak içinde yasal düzenleme çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 7 Ağustos ruhuna vurgu yaparak, Bahçeli ile “Birlikte yürüme” mesajı vermiş, akabinde MHP liderini görüşmeye davet etmişti.

İttifak masaya yatırıldı

80 milyonun dikkat kesildiği siyasette yeni dönemi resmen başlatan Erdoğan-Bahçeli arasındaki tarihi zirve dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı şekilde gerçekleştirildi. 35 dakika süren kritik görüşmede uyum yasalarının kapsamının ne olacağı masaya yatırılırken, Devlet Bahçeli’nin seçim ittifakı kapsamında önerdiği “Cumhur ittifakı” formülünün değerlendirildiği, aynı zamanda 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yol haritasına değinildiği öğrenildi. Diğer yandan sürpriz şekilde yerel seçimlerin de ele alındığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı ve MHP kanadından görüşmeye ilişkin bir açıklama gelmezken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ittifak sürecine değindi.

“Çerçevesini göreceğiz”

Yerli ve milli düşünen AK Parti ve MHP’nin 2019’da ittifak kurmasından daha doğal bir gelişme olmadığının tespitini yapan Bozdağ, ittifakın içeriğinin netleştirilmesinin önemine dikkat çekerek, “Önümüzdeki günlerde bunun çerçevesini göreceğiz. Ama bir yasal çerçevede olması son derece doğrudur, şeffaftır.

Doğru olan legal yoldan, yasalara uygun bir şekilde ittifak etmektir” dedi.

CHP ve Batı rahatsız

Diğer yandan FETÖ ve PKK’nın bulunduğu grupla ittifakı meşru gören CHP’nin, AK Parti-MHP arasındaki milli ittifak konusundaki rahatsızlığı katlandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Bahçeli’ye türlü hakaretlerle yüklenirken, Batı medyasının da ittifakı hedef alması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim