FETÖ’nün mahrem imamlarının deşifre ettiği “ardışık arama sistemi” örgütün TSK’deki gizli yapılanmasının tasfiyesinde önemli rol oynadı. TSK’de 8 kez ankesörlüden araması olanlar FETÖ zanlısı olarak değerlendirilirken, ardışık aramaya takıldığı tespit edilenler ise kripto FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle gözaltına alınıyor. Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele birimlerinin ortaklaşa yürüttüğü TSK’deki kriptolarla ilgili çalışmalar derinleşerek devam ediyor. Mahrem imamların itirafları ve teşhisleri ile başlayan süreç, FETÖ’nün TSK’deki yapıları ile iletişim sağladığı “ardışık arama sistemi” üzerinden yürütülüyor.

FETÖ EVLERİ YENİDEN YAPILANIYOR

Birçok kentte gerçekleştirilen operasyonlar, gerek 15 Temmuz 2016 öncesi gerekse de FETÖ’nün darbe girişiminden sonra yürütülen soruşturmalarla dağılma ve çökme sürecine giren örgütün yeniden yapılanma içerisinde olduğunu gösteriyor. Öyle ki yurt genelinde örgütün başta TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki “kripto yapılanmaları” olmak üzere FETÖ’nün çeşitli yapılanmalarına yönelik martın ilk gününden bugüne kadar düzenlediği operasyonlarda 2 bin 113 kişi gözaltına alındı, bunlardan 623’ü tutuklandı.

ÖĞRENCİLER ÜZERİNDEN YENİ YAPILANMA

Trabzon’da gözaltına alınan FETÖ mensuplarının ifadeleri, örgütün öğrenciler üzerinden yeni bir oluşum içerisine girdiğini de ortaya koydu. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin örgütün “gaybubet evleri” diye adlandırdığı hücre evlerine yönelik operasyonlarında gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda FETÖ’nün son zamanlarda öğrenciler üzerinden yeni bir oluşum içerisine girdiği ortaya çıkartıldı.

“FETÖ sadece Türkiye için değil, Kosova için de tehdit edici bir unsur”Balkan Ekspresi

FETÖ’cü hain kod adı olarak 4 halifenin ismini kullanmış!15 Temmuz

Editör: TE Bilisim