FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminin püskürtülmesinin ardından Akıncı Üssü’nde gözaltına alınan, 18 Temmuz’da ise skandal şekilde serbest bırakıldıktan sonra sırra kadem basan asrın ihanetinin 2 numarası Adil Öksüz’ün, 21 Temmuz’da ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından arandığı ortaya çıkmıştı.

ABD Büyükelçiliği konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Vize iptali için aradık” ifadesini kullanarak, masumiyet pozu vermeye çalışmış, aklanma operasyonu yapmıştı. Ancak, ABD Büyükelçiliği’nin hamlesi kendilerini aklamak yerine daha da fazla şüpheli duruma düşürdü.

HADİ KONUŞUN

Bu bağlamda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD’nin uykularını kaçıracak, kirli ilişkiyi çözecek şu soruyu yöneltti:

“Ben merak ediyorum. Şu ana kadar ABD Büyükelçiliği vizesini iptal ettiği Türk vatandaşlarından kaç kişiyi aramıştır? Aradığı isimlerden bazılarını açıklayabilir mi sakıncası yoksa gizliliği yoksa?” Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Adil Öksüz’le yapılan telefon görüşmesinin mahiyeti nedir? Bunun içeriği nedir?” diye sordu.

Konuş Bass!

Adil Öksüz’ü arama amacınız neydi? Öksüz, konsoloslukta mı saklanıyor? Yoksa kaçmasına yardım mı ettiniz? Arayabildiğiniz vatan haininin yerini de biliyorsunuz demektir; bu durumda neden Türk yetkililerle irtibata geçmediniz?

Öksüz’ün yakalanıp, konuşturulması sizi korkutuyor mu? 15 Temmuz’daki rolünüz mü ortaya çıkacak? 

Editör: TE Bilisim