İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzincan POMEM’de eğitimlerini tamamlayan bekçi adaylarının sertifika töreninde konuştu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genç-yaşlı ayırt etmeden masum insanları katleden eli kanlı terör örgütleri DEAŞ-YPG/PKK-PYD’nin küresel güçler tarafından finanse edildiğini belirten Bakan Soylu, bazı devletlerin bu örgütlere silah ve mühimmat desteği sağlayarak başka bir örgütle çatıştırdığını söyledi.

TERÖRÜN FİNANSMANI UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Soylu, 2018’de Türkiye’nin bekasını hedef alan tüm terör örgütlerine yönelik 129 bin 787 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Terör örgütleri ve zehir tacirlerinin ülkemizin genç nüfusunu hedef aldığını belirten Soylu, 147 bin 552 uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini ve ele geçirilen uyuşturucunun maddi değerinin 3.5 milyar TL olduğunu ifade etti.

Bakan Soylu, düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar hakkında da bilgi verdi. 2018 sonu itibariyle 268 bin düzensiz göçmenin yakalandığını kaydeden Bakan Soylu, bu rakamların kendini ‘süper güç’ olarak nitelendiren ülkelerin bile duymaktan korkacağı rakamlar olduğunu söyledi.

TEHDİTLER BERTARAF EDİLİYOR

Emperyalist güçlerin Türkiye’yi uyuşturucu, göç dalgası ve bölücü terör örgütleriyle hizaya getirmek istediklerini belirten Soylu, bütün tehditlerin bertaraf edildiğini söyledi. 15 Temmuz 2016’da 251 vatandaşımızın şehit olduğu FETÖ’nün hain işgal girişimine değinen Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde milletin cesareti ve ferasetiyle püskürtüldüğünü söyledi.

Türkiye’nin önceden İHA ve SİHA için İsrail gibi ülkelerin kapısını çaldığını belirten Soylu, artık yerli üretimle dışa bağımlılığın azaldığını, Türkiye’nin kendi silahını ürettiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim