FETÖ’nün para kasalarından Eyüp Karakuş ile yakın ilişkisi bulunduğu iddia edilen Bozbey, FETÖ imamıyla umreye bile gitmiş.

CHP’de aday tartışmaları şiddetlenirken aday yapılan isimlerin de özellikle terör örgütleriyle ilişkisi bulunan isimlerden oluşması dikkatlerden kaçmıyor. Kılıçdaroğlu, CHP’nin kalesi İzmir’e 12 Eylül’ün canisi Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’i aday yaparken, Soyer’in ön plana çıkan özelliği ise PKK terör örgütünü siyasi uzantısı HDP’ye yakınlığı… Kılıçdaroğlu CHP’nin bir diğer kalesi olan Kadıköy’e aleni HDP ve PKK destekçisi Şerdil Dara Odabaşı’nı aday gösterirken, partisinin 2014 yerel seçimlerinde yüzde 76 oy oranı ile kazandığı Beşiktaş’ da PKK’nın Suriye kolu PYD’yi meşrulaştırmaya çalışan, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın aparatlığını üstlenen, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş aday yapıldı. Sancaktepe adayı olarak gösterilen Özgen Nama ise 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından FETÖ’ye yapılan operasyonlara karşı çıkarak, işgalci terör örgütünün destekçiliğini yapmasıyla tanınıyor.

FETÖ KORUYUN DEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in FETÖ ile bağlantıları gün yüzüne çıktı. FETÖ’nün Bursa yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame de Bozbey ile alçak örgüt arasındaki bağlantılar detaylıca ele alındı. İddianameye göre Pensilvanya’da saklanan FETÖ’nün teröristbaşı FETO, Eski Bursa Valisi Şehabettin Harput’a Bozbey’in kollanması yönünde talimat Verdi. Terörist başının verdiği talimatta, “CHP’li olsa da bu çocuk bizim, gereken destek verilsin” dedi. Talimatın ardından da iddianame de yer alan itiraflara göre Harput dahil terör örgütünün olduğu gibi Bursa üssünü Nilüfer’e taşıdı.

FETÖ’YÜ TAŞIDI

İddaname de yer verilen bir ihbar mektubunda FETÖ’nün Bozbey ile ne kadar yakın ilişki de olduğu şu şekilde ifade ediliyor: “Cemaatin Bursa’da yapısı değişiyor, Nilüfer’e kayıyor. Çünkü bu bölgede Belediye Başkanı her türlü imar, proje kolaylıkları sağlıyor. Bozbey’i kollama görevini yerine getiren Şehabettin Harput, örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ İMAMIYLA KANKA

Bozbey’in FETÖ ile ilişkisi tahmin edilenden daha derin. İddialara göre, Nilüfer ilçesinin CHP Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, FETÖ’nün Nilüfer İmamı olduğu iddia edilen E.S. ile birlikte Umre ziyareti yaptı. İddianın sahibi ise FETÖ soruşturması kapsamında itirafçı olan “Işık” kod adlı FETÖ’cü terörist. Ayrıca, Mustafa Bozbey’in FETÖ’nün para kasalarından Eyüp Karakuş ile yakın ilişkisi var. İddialara göre Bozbey’in 2014’teki seçim kampanyasını FETÖ imamlarındanı Eyüp Karakuş finanse etti. Öte yandan Bozbey’e göre Eyüp Karakuş’un kardeşi Hulusi Karakuş’da hayırsever iş adamı.

Eşine kadro

Kılıçdaroğlu’nun liyakat söylemi Bozbey’in Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmasıyla çürüdü. Buna göre Bozbey eşi Seden Bozbey’i Başkan Koordinatörü görevine getirdi. Bununla beraber Nilüfer Belediyesi’nde aile torpili Başbakanlık Etik Kurulu Raporlarına da geçmişti. Bu durumun devam ettiği de bu son adımla bir kez daha gözler önüne serildi. NİL-VAK yönetimini tamamen Bozbey ailesinden oluşturan Mustafa Bozbey, belediyeyi de akraba topluluğuna çevirmenin gayreti içerisine girmiş durumda.

Editör: TE Bilisim