31 Mart seçimleri öncesi kucaklayıcı, bütünleştirici siyaset vurgusu yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oy hırsızlığı, oy kaydırma, sahte seçmen, yasadışı sandık görevlileri gibi birçok usülsüzlüğün gölgesi altında aldığı mazbata sonrası gerçek yüzünü gösterdi.

Meydanlarda Trabzonlu kimliği ile övünen, milliyetçilik vurgusu yapan Ekrem İmamoğlu, ilk teşekkürü PKK terör örgütüne iltisakı nedeniyle Edirne Cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a etti. İmamoğlu, Barzani’nin yayın organı Rudaw’a verdiği mülakatta Selahattin Demirtaş’ı barış elçisi ilan etti. Demirtaş’a hayran olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Bundan da çok mutluluk duydum. Hatta kendi adıma bunun Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve birçok duvarı yıkabileceğini de dile getirdim. Bugün de hala aynı kanaatteyim” dedi.

RUM ÇOCUĞU İLE PKK ÇOCUĞU

Söz konusu sözler İmamoğlu’nun seçim döneminde inkar ettiği ittifakın varlığını belgelerken, İmamoğlu’na tepki yağdı. CHP’li başkana tepki gösterenlerden biri de 15 Temmuz’da Boğaz Köprüsü’nde FETÖ’cü darbeciler tarafından ağzından vurulan ve yüzde 63 oranında engelli haline gelen Gazi Levent Deveci’yi çileden çıkardı. Sosyal medya hesabı üzerinden İmamoğlu’nu hedef alan Gazi Deveci, “Sevimli aile çocukları Rum çocuğu ile PKK çocuğu nasıl da sevişiyorlar. Adım adım mutabakattalar memleketi satmakta” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim