Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM’deki grup toplantısında Türkiye’ye yönelik “Ekonomik kriz” palavraları, FETÖ’nün lobi faaliyetleri, AB’nin teröre desteği ve yeni anayasaya ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Başbakan 2008 küresel ekonomik krizi, 2013’teki Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi ve 15 Temmuz işgal girişimi sonrası döviz kurlarının tavan yaptığını, ancak Türkiye ekonomisinin sağlam temeli ve milletin desteği ile bundan sonraki saldırı da atlatacağını ifade etti.

Lobilere para yağdırıyorlar

Başbakan Yıldırım, işgalci Fetullahçı teröristlerin himmet paralarını Türkiye aleyhine kullanıp Avrupa’da kara propaganda yaptığını, amaçlarının ekonomik kiriz çıkartıp ülkeyi kaosa sürüklemek olduğunu ifade ederek, “Bunlar alçak. Bunlar, 15 Temmuz’da, 17/25 Aralık’ta yapamadıklarını akılları sıra dış ülkelerde Türkiye ekonomisini çökertmek için bütün gayretlerini gösteriyorlar. Benim Müslüman analarımın, bacılarımın, kardeşlerimin, dedelerimin himmet paraları avuç avuç lobi şirketlerine Türkiye’yi kötülemek için aktarılıyor. Milletim bunu bilsin” dedi ve şöyle devam etti:

Milleti yenemezsiniz

“Unutmayın hazırın ahırı tez gelir, bir daha himmeti bu milletten himmet değil, zırnık bile alamayacaksınız. Bu milletten değil size himmet, zırnık bile yok zırnık. İstiyorlar ki Türkiye bir ekonomik belirsizliğe, bir karamsarlığa girsin. Siz, bu milleti, 15 Temmuz gecesi tanklarla, toplarla yıldıramamışsınız, üç beş kuruş para hesabıyla mı yıldıracaksınız? Yeni Türkiye’nin kapısında son kullanma tarihi geçmiş ekonomik kriz senaristleri, cebinde 1 dolarla gezen ihanet aktörleri hiç boşuna beklemesin.”

CHP yalan söylüyor

Yıldırım, ekonomik kriz algısını pompalamaya çalışan CHP’yi de yerden yere vurdu. Başbakan kur hareketlerinin tüm dünyayı kapsadığının tespitini yaparken, panik havası çıkartarak siyasi rant peşinde koşmanın yanlışlığına dikkat çekerek, “Bütün ülkeler, istisnası yok bir tek İngiltere… İngiltere’de önce değer kaybetti. Mesela Brezilya ve Kolombiya yüzde 8 değer kaybetti, Japon yeni değer kaybetti. Elle gelen düğün bayram. Hala birileri çıkmış, bunun üzerinden siyasi prim yapmaya çalışıyor. Anamuhalefetin ekonomi kurmayları felaket tellallığı yapmayı, döviz üzerinden siyasi rant kazanmayı bir kenara bıraksın, verilere baksınlar, dünyaya baksınlar. Dünyada ne oluyor, ne bitiyor bunları görsünler” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim