İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de yapılacak yatırımın; ‘huzur, güvenlik ve insanların kafasının rahat olmasına’ bağlı olduğunu belirten Bakan Soylu, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye gelmesinin temel sebebinin kendilerini güvende hissetmesi olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’YE 4,5 YILI ZEHİR ZİNDAN EDERLER

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin önemine dikkat çeken Bakan Soylu, seçimlerden zayıf çıkmaları halinde CHP, İP, Saadet Partisi ve Kandil’in partisi HDP’den oluşan Zillet İttifakı’nın 4,5 yılı Türkiye’ye zehir edeceğini kaydetti. 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde CHP’nin, PKK’nın siyasi kanadı HDP’yi meclise taşıdığını hatırlatan İçişleri Bakanı Soylu, bunun sorumluluğunun hem bu dünyada hem de öteki dünyada CHP’de olduğunu söyledi. Soylu, yapılan tespitler neticesinde HDP’nin Zillet İttifakı’na destek verdiğini belirtti. HDP’li 94 belediye başkanının ‘terörle iltisakı’ olduğu için görevden alındığını, teröre karışmayan 2-3 belediye başkanına müdahale edilmediğini kaydeden Bakan Soylu, bu isimlerinde HDP tarafından dışlandığını ifade etti.

KAYYUM MEMNUNİYETİ YÜZDE 65’İN ÜZERİNDEN

Kayyum memnuniyetinin yüzde 65’in üzerinde olduğunu belirten İçişleri Bakanı Soylu, ‘Normal belediyelerde bu kadar büyük memnuniyet yoktur’ diye konuştu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kayyumlarla birlikte teröre ağır darbe vurulduğunu, hem de imar ve inşaasının büyük ölçüde gerçekleştirildiğini belirterek, bölgedeki asayiş oranlarının önemli oranda azaldığını ifade etti.

İRAN’LA PKK’YA ORTAK OPERASYON

Bakan Soylu, İran’la terör örgütü PKK’ya yönelik ortak operasyon düzenleyeceklerini açıkladı.

AMERİKA’NIN FETÖ’YE DESTEĞİ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz hain işgal girişiminde 251 vatandaşımızı şehti eden FETÖ’nün, Amerika’daki ‘Charter School’lardan sadece 800 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim