Gri listeler teslim oluyorlar, üst düzeyler teslim oluyorlar. İnanınız ki ortaya koyulan bu mücadele, bütün unsurlar ile ortaya konan bu mücadele meyvelerini vermektedir” dedi.

Bakan Soylu, Tekirdağ’da “Genel Güvelik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu belirterek, uyuşturucuyla mücadelenin önemine işaret etti.

Bir taraftan Ege, bir taraftan Akdeniz tutulurken, Karadeniz’e de kayan bir göç ve kaçakçılıkla karşı karşıya kalındığına dikkati çekerek, “Görmezden gelemezsiniz, belki açık denizin ortasında çoluk çocuk ölüme gidiyorlar veya uyuşturucu kaçırıyorsa, bunu başka bir ülkeye götürüyor orada da genç bir insanı zehirliyor. Belki orada sattığı uyuşturucunun parasıyla terör örgütüne silah alıyor, bize kurşun sıkacak yani hem insani olarak vicdani sorumluluğumuz var hem de fiili risk altındayız” diye konuştu.

FETÖ’DEN 77 BİN 81 KİŞİ TUTUKLANDI

FETÖ’yle mücadeleye de değinen Soylu, 15 Temmuz 2016’dan 11 Nisan’a kadar 77 bin 81 kişinin tutuklandığı bilgisini paylaştı.

Terörle mücadelede yeni bir yapılanma modeline geçtiklerini, özellikle mücadele stratejisini değiştirerek “kesintisiz operasyon” stratejisine döndüklerini söyleyen Soylu, “Terörü tamamen temizleme üzere belli bir plan dâhilinde operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Yeni güvenlik konsepti gereği, tehlikeyi kendi sahamızda değil, oluştuğu yerde bertaraf etmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

Soylu, “Zaten bugün nefes alamamalarının sebeplerinden bir tanesi de kışın durmamamız. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2017 yılında bin 908, teslim olan terörist sayısı da 426’dır. Sizle bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Son bir hafta 10 gündür, sökün gibi gelmeye başladılar. Gri listeler teslim oluyorlar, üst düzeyler teslim oluyorlar. Bütün unsurlar ile ortaya konan bu mücadele meyvelerini vermektedir. 2018 yılı ise şu tarihe kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 200’dür. 2017 yılında 697, 2018 yılında ise 96 önemli olay önlenmiştir” dedi.

Editör: TE Bilisim