Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in davası önceki gün sonuçlandı. Mahkeme heyeti. Gültan Kışkanak’a, “terör örgütüne üye olmak” suçundan 11 yıl 3 ay, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan ise 3 yıl hapis cezası verdi.

Sebahat Tuncel de aynı suçtan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tuncel, 8 askerin şehit edildiği Yeşiltaş Karakolu baskınını yöneten PKK’lı terörist Ciğer Birindar kod isimli teröriste sarılmış, PKK’nın ihanet merkezi Kandil’e defalarca gitmiş, hendek terörüne destek olmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan araçları alçak örgüte teslim etmişti. PKK terör örgütü ile olan bağı sadece mahkeme tarafından değil 81 milyon tarafından tescillenen Gültan Kışınak’a, ABD eski Başkanı Joe Biden’ın beslemesi, eski Cumhuriyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş’tan skandal sözlerle destek geldi.

İKİ GAMZESİ VARMIŞ!

Gültan Kışanak, 14 yıl hapis cezası aldığı için bir tek gözyaşı dökmediği kalan Aydıntaşbaş, PKK üyesi HDP’li ismi şu mesajıyla masumlaştırmaya kalktı: “Gültan Hanım güldüğünde, yanaklarında iki güzel gamze çıkar. Şefkatlidir, mantıklıdır. Annedir. En son belediye başkanıyken makamına uğradığımda ‘Gel, gel..’ diye arkada gizlice yetiştirdiği çiçekleri gösterdi. Bu kadın 14 yıl hapis cezası alacak ne yaptı?”

SİGARA İZMARİTLERİNİ BİLE ATMIYORLAR

Aslı Aydıntaşbaş’ın Gültan Kışanak’a yönelik paylaşımı akıllara Cumhuriyet’in Can Dündar yönetiminde PKK terör örgütüne verdiği desteği getirdi. Cumhuriyet’te 7 Haziran’dan günler öncesinde Ayşe Yıldırım ismiyle yayınlanan terörist elebaşı Cemal Bayık röportajında şu rezil ifadeler kullanılmıştı:

“Bir iki küçük not: Kandil’de doğaya saygı önemli. Dağ taş demiyorlar, sigara izmaritlerini bile yerlere atmıyorlar. Eteklerde yaşayan köylülerin rastgele ağaç kesmesine izin vermiyorlar. Her yer tuvalet anlayışı yok, ‘kurum’ların özel tuvalet alanları var. Komünal bir yaşam var.”

FETÖ ile infaz anlaşması

Öte yandan Aslı Aydıntaşbaş’ın güzellediği Kışanak’ın FETÖ ile de yakın ilişkileri vardı. İşgalci terör örgütü FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman’ın firari eski Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır’a yaptığı ziyarette Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’a, polise çalışan istihbarat elemanlarının listesini verdiği tespit edildi. Böylece pek çok istihbarat elemanının deşifre olduğu ve bazılarının örgüt tarafından infaz edildiği belirlendi.

Editör: TE Bilisim