Trakya Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü öğrencisi olan Emine Şahin, 10 Kasım saat 9:04’te Edirne’de yapılan anma töreni sırasında “Bu bir kıyamdır” dediği için tutuklandı. Emine Şahin olayımuhafazakarlara yönelik açık bir provokasyon şeklinde derğlerlendirilirken, yargının kararları da tartışmaya açıldı. Öğrenci Şahin’in “Bu bir kıyamdır” sözlerini Mustafa Kemal’in hatıralarına hakaret olduğuna hükmeden yargı, din düşmanı Mine Kırıkkanat’ı görmedi.

MİLLETİ TEHDİT ETTİ

Sözde Gazeteci Kırıkkanat, geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği “Kim şimdi mağdur? Biz. O zaman bunun da bir hesap günü gelecek. Şimdi mağdur biziz. Biz de sizi mağdur edeceğiz elbette. Elbette bu gün gelecek” şeklindeki alçak sözlerle milli iradeyi tehdit etti. Kırıkkanat’ın intikam yemini içeren sözlerine yönelik hukuki bir işlem başlatılmadı.

CİHANGİR İSLAM PAÇAYI YIRTTI

CHP listelerinden Saadet Partisi İstanbul Milletvekili seçilen Cihangir İslam, Gazi Meclis’in kürsüsünde alenen Feto gibi beddua seansı yaptı. Daha da ileri giden Cihangir İslam, FETÖ’nin 15 Temmuz işgal girişimini püskürterek vatanı kurtaran 251 şehit ve gazilerle işgalci darbecileri bir tuttu. Türkiye’yi uçurumdan alan Aziz şehitlere hakaret edip, FETÖ propagandası yapan Saadet Partili isme soruşturma açıldı, ardından mesele gündemden düştü.

KEMALBAY’A SORUŞTURMA YOK

TBMM’deki komisyon çalışması sırasında HDP’li vekil Serpil Kemalbay, Tunceli’de donarak şehit olan Mehmetçiklere hakaretler yağdırdı. Kemalbay, terörle mücadele eden şanlı Türk askerine “İşgalci” diyecek kadar alçaklaştı. Ancak Kemalbay hakkında teröre destek içeren skandal sözlerinden dolayı fezleke hazırlanmış bile değil.

ERDOĞAN’A HAKARET SERBEST

Milletin yüzde 52.6’sının oyunu alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a “Faşist diktatör” diyen, daha sonra ise “Bu halkın ayaklanmasını, şaha kalkmasını sağlayacak tek güç CHP’dir” çıkışıyla halkı isyana teşvik eden CHP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a soruşturma açıldı. Ancak 1 yıl önceki skandal için açılan soruşturmanın akıbeti meçhul. Aynı şekilde Başkan Erdoğan’a “Şeddeli diktatör” şeklinde alçakça hakaret eden, FETÖ’nin MİT Tır’ları ihanetinde rolü bulunan CHP’li Bülent Tezcan için sürdürülen görmezden gelme durumu da hayretle izleniyor. Mevcut tabloda herkesin merak ettiği soru FETÖ’cü hainlerden temizlenen yargıda yeni bir vesayet grubunun oluşup, oluşmadığı.

HAKİKATE SORUŞTURMA

Öte yandan 10 Kasım’da M.Kemal’le ilgili “Türk’ün 1000 küsur yıl tabi olduğu Allah’ın ahkamını ecnebi kanunlarıyla değiştirdi” diyen Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim