Alev Coşkun’un Cumhuriyet Vakfı’na Genel Başkan seçilmesinin ardından “Bir süredir eksikliğini gördüğümüz ATATÜRK ve onun temel ilkeleri Cumhuriyet gazetesine kesin olarak geriye dönmüş bulunuyor” ifadesiyle FETÖ, PKK çizgisinden çıkıp eski kimliğine döndüğünü ilan eden Cumhuriyet Gazetesi, terör seviciler ve Türkiye düşmanlarını rahatsız etti.

Türkiye karşıtlığı, terör örgütlerine yakınlığı ile bilinen Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, gazetedeki değişim ile ilgili akla ziyan yorumlarda bulundu. FETÖ ve PKK’nın kontrolündeki Cumhuriyet’e “Son bağımsız gazete” olarak tanımlayan Piri, son kalelerini kaybetmenin acısını şu sözlerle dışa vurdu:

“Baskınlar, adli kovuşturmalar, gazetecilerin tutuklanmaları/ cezaevine atılmalarının ardından, son bağımsız gazete Cumhuriyet şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı hizada olan aşırı ulusalcıların yönetimine geçti. Bu Türkiye’de basın özgürlüğünden geriye kalan son kırıntılara nihai darbe mi?”

HAKARET ETTİ!

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da çileden çıkanlardan. Cumhuriyet’te çalıştığı dönemde FETÖ, PKK ve DHKP/C terör örgütlerinin propagandasını içeren pekçok haber haber görünümlü rezalete imza atan Ahmet Şık, Cumhuriyet’i geleneksel kodlarını döndüren Kemalistlere, şu sözlerle hakaret etti:

“Bizleri tutuklatanlar, hapse atanların işbirlikçiliğini, yalancı muhbirliği ve tanıklığını yapanlar Cumhuriyet gazetesini işgalden kurtarmışlar. Devleti yağmalayıp, ülkeyi talan edenlerle birbirlerinden farkları yok. Çünkü haysiyet, alçakların erişemeyeceği yüksekliktedir.”

Editör: TE Bilisim