Şansal, kaçırılma olayıyla ilgili emniyet ve yargı üzerinde araştırma yapan avukata, 4 Kasım 2013’te “Yorma yargıyı aralık ayında çok işleri olacak” diyerek FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimini önceden bildiğini itiraf etti.

Seçilmiş meşru hükümeti hedef alan Gezi darbe girişiminin en öndeki isimlerinden azılı Türkiye ve İslam düşmanı Barbaros Şansal’ın FETÖ ile dirsek teması kurduğu ortaya çıktı. 4 Ağustos 2013’te “An itibarıyla kapımda siviller var. Gözaltı talebiyle zili çalıyorlar. İnternetim kesildi. İletişim zorluğum var. Jammer’lı minibüs var. Umarım mesaj ulaşır” tweet’iyle kaçırıldığını belirten, ardından kendisini kaçıranların polis olmadığını, Sarıyer’de Pirinçli Köyü’ne götürüldüğünü dile getiren Şansal’ın söz konusu tiyatro yla kendisini ele verdi.

18 günde kapattılar

Barbaros Şansal, kendisini kaçırdığını iddia ettiği kişilerle ilgili şikâyetçi olduğunu açıkladı. Avukat Rıdvan Yıldız, Barbaros Şansal’ın kaçırılma olayıyla ilgili İstanbul Adalet Sarayı’nda yaptığı araştırmada herhangi bir soruşturma olmadığını saptadı. Konuyu Barbaros Şansal’a soran Yıldız, Türk düşmanı Şansal’dan dosyanın asayiş şubede olduğu yanıtını aldı. Avukat Yıldız, ardından konuya ilişkin olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bilgi istedi. 3 Ekim’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yanıtta avukat Yıldız’ın talebi üzerine Şansal’ın kaçırılma olayıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı yazıyordu. Ancak açıldığı söyleyen soruşturma sadece 18 gün sürdü. Barbaros Şansal’ın kaçırılma hikâyesi ve onu kaçırdığını iddia ettiği kişilerle ilgili hiçbir iz bulunamadı. Daha önce “Beni Sarıyer Pirinçli Köyü’ne götürdüler” diyen Şansal da bu sefer adresin Habipler olduğunu dile getirirken, kaçırıldığı evi polislere gösterememişti.

“Yorma yargıyı aralıkta işleri var!”

Soruşturma dosyası kapatıldıktan sonra Barbaros Şansal, Twitter hesabı üzerinden Avukat Rıdvan Yıldız’a 4 Kasım 2013’te “Yorma yargıyı aralık ayında çok işleri olacak” cevabını attı. Şansal’ın söz konusu tweet’i İstanbul Emniyeti ve yargıdaki FETÖ’cüler tarafından hazırlanan 17-25 Aralık darbe girişimini önceden bildiğini belgeledi. Şansal’ın FETÖ’cülerle ne zaman temas kurduğu, darbe girişimini “Kaçırıldım” dediği olayda mı öğrendiği merak ediliyor?..

Editör: TE Bilisim