Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sergi Salonu’nda 49. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, partisinin grup toplantısında sarf ettiği ‘Benim cumhurbaşkanım değilsin’ sözüne cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal, ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim, ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim.” ifadesini kullandı.

SEN YÜZDE 52,6’YA İHANET EDEMEZSİN”

Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Sen, yüzde 52,6’ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için bir yaraya merhem olmadın. 31 Mart’ta da olamayacaksın.” dedi.

“DARBE GECESİNİ KAHVESİNİ YUDUMLAYARAK GEÇİRDİ”

“Seçimlerde 26 milyon 330 bin vatandaşımızın ortaya koyduğu iradeyi, yüzde 52,6’lık bir desteği meşru görmediğine göre demek ki bu zatın kafasında başka bir demokrasi tarifi bulunuyor.” diyen Erdoğan, “Onun için işte adamlarını ne yapıyor, ‘dökülün sokaklara’ diyor. Ama 15 Temmuz gecesinde de tankların arasından gelip geçip Bakırköy Belediyesi’ne sığınıyor ve o darbe girişimini tüm gece orada kahvesini yudumlayarak geçiriyor.” ifadelerini kullandı.

“Biz darbelere karşı milletimizle beraber tankların önünde dururuz.” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütüne destek vermek, FETÖ gibi ihanet çetesinin taşeronluğuna soyunmanın CHP’nin demokrasisine işaret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

MUHTARLARA SESLENDİ: BELEDİYE BAŞKANLARI EMRİNİZDEDİR

“Muhtar kardeşlerim belediye başkanlarımız özellikle AK Parti’li belediye başkanları sizin emrinizdedir eğer bunu yapmıyorlarsa bu toplantı var ya buradaki şu sizlere dağıtılan formlara şikayetlerinizi yazmalısınız. Kaymakamlar aynen sizin emrinizdedir. Aynı şekilde bakanım da bu talimatları onlara veriyor. Valiler de buna dahil. Biz bu milletin efendisi değiliz hizmetkarıyız bizim farkımız bu.

“BU VATAN TOPRAKLARINI BÖLDÜRMEYECEĞİZ”

Millet olarak bir olacağız bayrağımızı asla indiremeyecekler. Bu vatan topraklarını bugüne kadar bölemediler böldürmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içinde devlet asla. Ülkemizin neresi olursa olsun, en doğu en batı en kuzey en güney, bu toprakları bölmeye yeltenenlere 31 Mart’ta en güzel cevabı sayenizde millet verecek.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM’den adalet beklemeyinSiyaset

Editör: TE Bilisim