İmamoğlu, yüzde 51 oy almayı hedeflediğini söyledi. Yüzde 52.6’yı gayrimeşru kabul eden CHP’nin yüzde 51’e yönelik bakış açısı merak konusu oldu.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde alacağı oy oranı hakkında konuştu. Cumhuriyet’e demeç veren İmamoğlu, seçimin iki taraf arasında geçeceğini belirterek, “Seçim sonrası ortaya çıkacak oy oranını da bugün kestirmek zor tabii ama İstanbul ve birçok il ikili bir seçime gidiyor gibi. İkili bir seçimde kazanmak için yüzde 51 gerekiyor ve gereken oy oranı buysa biz de bunu başaracağız” dedi. İmamoğlu’nun yüzde 51’lik hedefini açıklaması akıllara CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde milli iradenin yüzde 52.6 oyuyla seçilen Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik başlattığı meşruiyet tartışmalarını getirdi.

YÜZDE 51 MEŞRU MU?

CHP’deki genel başkanlık koltuğunu FETÖ’nün hazırlığı bir porno kasete borçlu olan Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan’a yönelik “Benim cumhurbaşkanım değil” ifadeleriyle milletin iradesine hakaret etti. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, skandal açıklamaları bir adım daha ileri taşıdı.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında kullandığı, “Cumhurbaşkanı, gerçekten milletin cumhurbaşkanı değildir ve meşru da değildir” kemilerler tarifsiz bir rezalete imza atmıştı. Ancak İmamoğlu’nun yüzde 51 hedefi CHP’ye ters köşe yaptı. En yakın rakibine yüzde 22 oy fark atmış, yüzde 52.6 ile toplumun her kesiminin oyunu almış cumhurbaşkanını meşru görmeyen CHP’nin, alması zor görünse de yüzde 51 ile seçilecek İmamoğlu’nu nasıl meşru kabul ettireceği merakla bekleniyor.

ERDOĞAN’DAN RANDEVU İSTEDİ

Öte yandan İmamoğlu ile CHP arasındaki bir çelişki de davet meselesinde yaşandı. İmamoğlu, partisi CHP’nin “Meşru değildir” dediği Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için randevu talep etti. Erdoğan’da İmamoğlu’na randevu verdi. CHP, 16 Nisan’daki referandum sonucunu da meşru görmemiş, ancak ardından başkanlık için ittifak kurmuştu.

Editör: TE Bilisim