31 Mart 2019 Seçimleri’nde CHP ile İyi Parti, milletin oyları üzerinden pazarlık yapıyor. Masa üstünde kağıt kalem ile ‘O ilçe senin, bu ilçe benim’ denilerek, belediye paylaşımı sürüyor.

Seçimlerde 81 vilayetin tamamına yakınında rekabet etmeyecek olan CHP ve İyi Parti, Bodrum’da anlaşma sağlayamadı. Millete hizmet götürme anlayışıyla değil, belediye kapmak için yarışan CHP’liler ve İyi Partililer, terör örgütleri FETÖ’ye veya PKK’ya köşe kazanma peşinde koşuyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’da FETÖ’cüler ve PKK’lılar ile masaya otururken, “Meral Akşener’in de finans kaynağı Amerika” deniyor. Böylece Mart’taki seçimde milletin oylarını, millete ihanet edenlere götürmeye kalkıyorlar.

İLÇELER KRİZ OLDU

Tek dertleri AK Parti’yi devirmek olan CHP ve İyi Parti’nin millet ve hizmet gibi bir derdi olmadığı ittifak müzakerelerinde de kendini gösterdi. Kandil’in partisi HDP’nin dışarıdan desteklediği ittifak paydaşları, gün aşırı ilçeler üzerine masaya oturuyor. Şu ana kadar paylaşılan iller gösteriyor ki; İyi Parti daha kârlı çıktı. Daha önce Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Denizli, Konya, Trabzon, Gaziantep ve Samsun’u İyi Parti’ye bırakan CHP’nin Osmaniye, Isparta ve Nevşehir’i de verdiği duyuruldu. Heyetler arası gerçekleştirilen son görüşme ile 15 il üzerinde yeniden anlaşma sağlandı. İllerin hangi partiye bırakıldığı açıklanmazken; CHP’nin büyükşehirlerdeki ilçelerin tamamını istemesi İyi Parti’de memnuniyetsizlik oluşturdu.

Editör: TE Bilisim