Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AK Parti Çukurova İlçe Kongresi’ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Çelik, şehit yakınlarını ziyaret ettiklerini ve buralarda hiçbir zaman teselliye ihtiyaç duymadıklarını belirterek, “Anneler, babalar, eşler, çocuklar başları dik bir biçimde, ‘Allah devlete, millete zeval vermesin’ diyerek, adeta dua ederek bizi teselli etmeye çalıştılar.” diye konuştu.

“FETÖ, TSK’dan temizlendikçe ordumuzun dirayeti arttı”

15 Temmuz’da FETÖ tarafından düzenlenen hain işgal girişimine değinen Bakan Çelik, FETÖ davalarında suçlarını inkar eden vatan hainlerini eleştirdi. “FETÖ’cüler ‘Görmedim, duymadım, yapmadım.’ diyorlar.” diyen Bakan Çelik, “Bu bize, FETÖ’nün hala ne kadar tehlikeli olduğunu, ne kadar büyük bir stratejiyle hareket ettiğini, devletimize ve milletimize karşı çirken emellerinden hala vazgeçmediğini anlatmalı. TSK içerisinden bunları temizledikçe ordumuzun gücü, kuvveti, dirayeti arttı.” ifadelerini kullandı.

“Terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz”

TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin konuşan Bakan Çelik, sınırlarımızın ötesinde terör koridoru oluşumuna izin verilmeyeceğini belirterek, “Suriye’deki kardeş halkalara, Türkiye Cumhuriyeti olarak zeytin dalı uzatıyoruz, mazlumlara zeytin dalı uzatıyoruz, zalimlere Mehmetçiğin süngüsü ve kılıcıyla karşılık verirken, mazlumlara zeytin dalı uzatmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.” diye konuştu.

“Hem terörle mücadele ederiz hem Doğu Akdeniz’deki haklarımızı koruruz”

Doğu Akdeniz’de sondaj aramalarına değinen Bakan Çelik, “Hiç kimse şunu düşünmesin, Türkler zor durumdayken, bir takım işlerle boğuşurken biz orada terör koridoru kurarız ya da Doğu Akdeniz’de oldu bittiyle Türkiye’nin kıta sahanlığı içerisinde bir takım sondaj aramaları yaparız diyerekten Türkiye’yi oldu bittiye getirmeye kalkmasınlar. Hem Afrin’de terörle mücadele ederiz hem Doğu Akdeniz’deki haklarımızı koruruz hem de dünyanın başka bir yerinde Türkiye Cumhuriyeti ve mazlumlar için mücadele etmek gerekirse bu mücadeleyi sonuna kadar hakkıyla verme kudretine sahibiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim