Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

Koronavirüs etkisiyle video konferans üzerinden 23. Dönem Adlî Yargı, Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’ne iştirak eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hâkim ve savcının asıl murakıbı, kendi vicdanıdır. Mahkeme salonlarında ve adliye binalarında yazan, ‘Adalet mülkün temelidir’ sözü daima rehberiniz olmalıdır” dedi. Hâkim ve savcıların asıl murakıbının kendi vicdanları olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Adil bir vicdana sahip olmayan hâkimlerin elinde en iyi kanun bile bir zulüm aracına dönüşebilir. İnsanların adalete güvenmediği bir toplumda huzur düzeni sağlanamaz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, FETÖ kumpaslarının acı izler bıraktığını hatırlattı. ‘Kimi zaman FETÖ gibi örgütlerin etkisi altına giren adalet sistemi, milletin gözünde epeyce örselenmiştir’ dedi.

“PARA PEŞİNDEKİLER MESLEK DEĞİŞTİRSİN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETÖ’nün kumpasları acı izler bırakmıştır. Vicdanınızı hiçbir gücün emrine vermeyin. Bu yüzden vicdan ve imzanızı hiç kimsenin, hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum. Eğer içinizde çok fazla para kazanmak isteyen varsa, yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir. Şan, şöhret arayan da yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir” ifadelerini kullandı. Adaletle verilen her kararda, atılan her adımda hâkim ve savcılara, ‘Yanınızda olacağız’ diye seslenen Erdoğan, “İlk iki reform paketi yürürlüğe girdi. Meclis’in yeni yasama dönemiyle de yeni yargı paketleriyle milletimizin huzurunda olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim