Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Fırat’ın doğusuna bir an önce geçmede kararlıyız” dedi.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, “Çekilme sürecini ABD ile koordine edeceğiz. Çekilmeyle ilgili gelişmeler YPG’ye hizmet etmemeli.” dedi.

“DÜNYA TSK’NIN FIRAT’IN DOĞUSUNA GİRMESİNİ İSTİYOR”

“Türkiye, Suriye’ye gireceğim derse girer.” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Dünya TSK’nın Fırat’ın doğusuna girmesini istiyor.” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, ABD Suriye’den çekilinceye kadar Münbiç yol haritasının tamamlanması için Washington ile mutabakat sağladıklarını söyledi.

“DEAŞ’I TEK BAŞIMIZA YENEBİLECEK GÜÇTEYİZ”

Türkiye’nin terör örgütü DEAŞ’ı tek başına yenebilecek güce sahip olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “DEAŞ, Suriye’nin neresinde olurda olsun temizleriz. DEAŞ’le mücadelede teröristler hariç herkesle işbirliği yapabiliriz.” dedi.

Çavuşoğlu, Fransa’nın YPG’yi korumak amacıyla Suriye’de kalması halinde bunun ne Fransa’ya ne de YPG’ye faydası olacağını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU RUSYA’YA GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Suriye’den çekilme kararını değerlendir üzere önümüzdeki günlerde Rusya’ya bir ziyaret yapacaklarını söyledi.

YEMEN KRİZİ İÇİN ÇAĞRI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yemen krizi için İİT temas grubuna 10 Ocak’ta İstanbul’da toplantı düzenlenmesi çağrısında bulunduklarını açıkladı.

Türkiye’nin Yemen’de siyasi çözüm için çaba sarf ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Uluslararası toplumun ve diğerlerinin çabalarını desteklediğimiz gibi, şimdi İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Yemen Temas Grubu Toplantısı için İİT’ye çağrıda bulunduk. Önümüzdeki ay içinde, yani 2019’un Ocak ayında bu toplantıyı İstanbul’da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili de “Kaşıkçı cinayeti adli bir vaka, suçtur ama Suudi Arabistan ile ikili bir sorun olarak görmüyoruz. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili BM soruşturması için bazı ülkelerle görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

FETÖ ELEBAŞININ ABD’DEN İADESİ

FETÖ elebaşı Gülen’in ABD’den iadesine ilişkin konuşan Çavuşoğlu, “Trump, 84 ismi Başkan Erdoğan’dan istedi. FBI, FETÖ’nün New Jersey imamını tutukladı.” ifadelerini kullandı.

ABD’de yürütülen Hakan Atilla davası hakkında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, “Hakan Atilla Türkiye’ye gelebilir.” dedi.

Çavuşoğlu: Netanyahu’nun PKK’ya sempatisi var, ikisi de bebek katiliSiyaset

Bakan Çavuşoğlu: Netanyahu, binlerce Filistinlinin katledilişinin sorumlusudurSiyaset

Editör: TE Bilisim