Hükümeti devirmeye yönelik olarak yapılan Gezi ve FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimlerine destek çıkan, 7 Haziran’da PKK’nın siyasi ayağı HDP ile birlikte Türkiye’yi sallayan, Mehmetçiğe katil diyen sözde akademisyenleri kollayan, 15 Temmuz’un ardından FETÖ ve PKK’lıları korumak için KHK’ları AYM’ye götüren, AB ile iş tutup Türkiye’yi karalayan CHP’nin kasetçi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana’daki mitinginde, Nazlı Ilacak ve Ahmet Altan gibi FETÖ’cü teröristlerin isimlerini okuyup, iade-i itibar sözü vermesi, partideki muhalifleri çileden çıkardı.

Sabrımızı taşırdı

Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ ve PKK’lı destekçileriyle partiyi doldurmasından rahatsız olan ulusalcı kesim, son eylemden sonra suskunluğunu bozdu. CHP liderinin skandal sözlerine CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özcan, Kılıçdaroğlu’nun partinin çizgisini değiştirip, terör savunucu hale getirdiğini ima ederek, “Adana mitinginde Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan gibi Ergenekon-Balyoz süreçlerin savunucusu FETÖ’cülerin isimlerinin anılması kabul edilemez. Yeter artık, sabır sabır, bir yere kadar. Ben Mustafa Kemal’in kurduğu gibi bir CHP istiyorum. Oraya buraya savrulan değil” dedi.

PKK ile iş tutuyor

Diğer yandan CHP teşkilatları da Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz işgal girişimi sonrası tavırlarından oldukça rahatsız. Geçtiğimiz haftalar açıklama yapan Bilecik Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil, Kılıçdaroğlu’nun PKK ile iş tutmasına tepki göstererek, “Bugün ülkemizin en büyük sorunu olan PKK terör örgütü bağlantılı HDP ile aynı safta yer alması, destek çıkması, benim için kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuşmuştu. Ayrıca, FETÖ’nün kaset kumpasıyla genel başkanlık görevinden ayrılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’da Kılıçdaroğlu’nun partiyi mezhepçi bir yapıya büründürmesine karşı çıkmıştı.

3 aday var

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu tutumları sonrası, genel başkanlık adaylığı için kolları sıvayan Muharrem İnce ve Güldal Mumcu’nun çalışmalarını hızlandırmasını bekleniyor.

Bir diğer iddia ise parti Sözcülüğü görevini yürüten Selin Sayek Böke’nin CHP’nin başına geçirmek hazırlıklar yapıldığı yönünde çalışmalar yapılıyor.

Editör: TE Bilisim