Türkiye tarihinin en büyük uluslararası komplolarından FETÖ’nün MİT TIR’ları ihanetinin siyasi ayağında İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için sözde “Adalet” yürüyüşü başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 4. Gününde Kendisinin kaçtığı, ancak milletin destan yazdığı 15 Temmuz’un kahramanlarının yurdu Kahramankazan’da basın toplantısı düzenledi.

Darbelere karşıymış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın” sözünü tehdit olduğunu söyleyen ve darbelere karşı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şu akla ziyan sözleri sarf etti: “Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar, ‘Hakim, savcı çağırırmış.’ Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Yaşadığım dönemleri anlatıyorum, 70’lerde, 80’lerde, 2017’lerde ne yaptılar bunların hepsini biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında, mücadele edenler de tarihin ak sayfalarında yer almıştır.” Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’da kaçmış olmasına rağmen kendisini darbecileri karşı mücadele ediyormuş gibi göstermesi alay konusu oldu.

Aynı kelime aynı taktik

Skandalları bu sözlerle de sınırlı kalmayan Kılıçdaroğlu, uğruna yürüdüğü FETÖ’nün bir taktiğini daha uyguladı. Vatanı hainlerden temizlemek için OHAL ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Darbeci” diyecek kadar ileri giden Kılıçdaroğlu, “Ben, 20 Temmuz darbecisine bir soru sormuştum daha önceleri. Demiştim ki ‘Namus ve şeref kavramı sizin için neyi hatırlatıyor, sizin için bu kavramların önemi nedir, bunu bize bir anlatın biz de öğrenmiş olalım.’. Kendisine son olarak şunu hatırlatmak isterim, her firavunun bir Musa’sı vardır bunu sakın unutmasın” FETO vekili olduğunu ispatladı.

FETO’da aynısını söylemişti

249 kişinin katili, işgal kuvvetlerinin elebaşı, terörist Fetullah Gülen’de, 7 Haziran seçimlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak, “Firavun da kendini çok güçlü görüyordu; Hazreti Musa (aleyhisselam) ve bir avuç Musevî karşısında gark olup giderken, döndü sığındı ama artık iş işten geçmişti” ifadelerini kulanarak kendisini Musa (A.s) ilan etmişti

Editör: TE Bilisim