Dövizin ateşi düşerken Erdoğan’ın plan yaptığını ABD Başkanı Trump’ın da Erdoğan’a harfiyen uyduğu paranoyasıyla kontrollü darbe imasında bulanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu bu kez ağız değiştirdi.

Dövizin yükselişinde sadece ABD Başkanı Trump’ın etkili olmadığını söyleyerek ekonomik darbe girişimini inkar eden Erdoğdu, “Her şeyi Trump yapmış gibi gösteriyorlar. Evet, Trump bir tetikçi. Trump’ın bu ülkeyle ilgili attığı tweetler kabul edilemez. Ama Trump bütün dünyayla uğraşıyor. Kanada, Meksika, Çin’le de uğraşıyor. Niye peki bize vurduğunda biz neredeyse yıkılır hale geldik? Çünkü bizim ekonomimiz güçsüz bırakıldı” diyerek skandala imza attı.

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA YAŞANAN KRİZ NASIL PATLAK VERDİ?

FETÖ ve PKK terör örgütlerine verdiği casusluk hizmetinden dolayı hapis cezasına çarptırılan ABD’li casus Andrew Craig Brunson’ın ev hapsi kararı sonrasında küstah yardımcısı Pence, Trump ile Twitter’dan yaptıkları açıklamalarda Türkiye’yi pervasızca tehdit etmişlerdi. Daha sonra alınan yaptırım kararlarının ardından Türkiye’nin ciddi karşılıklar vermesiyle ortaya çıkan kriz dövizi fırlatmıştı.

Son zamanlarda alınan tedbirler kapsamında ise dövizin ateşi sönmeye ve dolar adeta çakılmaya başladı. Daha sonra Beyaz Saray’dan yapılan açıklamalarda Trump’ın hayal kırıklığı yaşadığı bildirimişti.

Ayrıca Pence geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla yine Türkiye’yi tehdit etme cürretinde bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim