F. Kübra Minnet / ANKARA

FETÖ’cü kadroları devlete sızdırmak için uygulanan bu sisteminin binlerce mağduru olduğu belirlenmişti. Bu kapsamda FETÖ’nün mağdur ettiği isimlerden olan biri olan TRT eski Haber Müdürü Abdurrahman Keskin, yaşadıklarını Diriliş Postası’na anlattı. Keskin, 15 Temmuz darbe girişiminden 3 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a FETÖ’cülerin kendisine uyguladığı mobbing ve istifa süreciyle ilgili dilekçe yazdığını belirtti.

Hukuku hiçe saydılar

Yazdığı iki farklı dilekçenin ilkinde, 5 Ağustos 2012’de her ne kadar kendi isteğiyle istifa etse de aslında FETÖ’cüler tarafından buna mecbur bırakıldığını dile getiren Keskin, görevine geri dönme hakkının da elinden alındığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “5 Ağustos 2012’de her ne kadar kendi isteğimle istifa ettiysem de, bu istifanın arkasında çok farklı etkenler vardı. Şöyle ki, haksız suçlamalar, soruşturmalar ve cezalara maruz bırakıldım. Kuruma tekrar dönüşümle ilgili yasal hakkım olmasına rağmen, bütün hukuki yolları da kullanmama da rağmen kuruma dönüşüm gerçekleşmedi.”

Makamınız kuşatma altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 14 Nisan’da yazdığı bir diğer dilekçede isetehlikenin ne denli büyük olduğunu kaleme alan Keskin, FETÖ’nün üst aklın talimatıyla devlete çaresizleştirmeye yönelik adımlar attığını ve ülkenin kurtuluşunun başkanlık sisteminden geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi “24 yıllık uluslararası bir gazeteciyim. Ülkemiz, milletimiz ve zatıaliniz büyük bir tehlike içerisindedir. Bayrağımız ve çocuklarımızın geleceği tehlikededir. Yüzyıllık bir oyunu, bir üst akıl devlete sızmış, gaflet, dalalet ve hıyanet içerisindeki iş birlikçileri ile birlikte oynamaktadır ve oyun sürüyor. Ancak görüyoruz ki, bu oyunu bozabilecek tek merci olan yüce makamınız büyük bir kuşatma altındadır”

Kurtuluşumuz başkanlık sistemi

“Başta terör argümanı olmak üzere tüm ekonomik ve sosyal unsurlar ile tüm medya algı operasyonlarıyla devletimiz çaresizleştiriliyor ve zatıaliniz yalnızlaştırılmıştır. Bu kuşatma ve oyunu bozabilecek tek çözüm yolu ve projesi devlet başkanlığı sistemine Türkiye’nin acilen geçmesidir. Buna ilişkin 4 yıldır yürüttüğümüz çalışmayı “Türk Milletinin Çıkış Yolu Projesini” çok gizli kaydıyla ve ivedilikle zatıalinize arz etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

FETÖ’cülerle savaşmak istiyorum

FETÖ’cülerin darbe girişiminde bulunacak kadar ileri gidebileceğini tahmin edemediğini, ancak örgütün girişimde bulunmadan önce de, devletin içinde yapılanma çalışmalarının olduğunun altını çizen Keskin, verilen bu mücadelede birlik olmanın önemine değindi. Keskin, 24 yıllık gazetecilik tecrübesiyle, deneyimleriyle mücadeleye destekçi olmak istediğini, bu nedenle görevine geri dönmek istediğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim