FETÖ’cülerin yuvalandığı Google verileri; 31 Mart’taki Seçimler’de Ankara ve İstanbul’u CHP’nin kazandığını iddia ediyor.

2017’de Fransa’daki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri, 2018’de İtalya Genel Seçimleri ve 2014 Ankara Yerel Seçim sonuçlarını bilen Google, 31 Mart’taki Yerel Seçimler için öngörüde bulundu. Buna göre; Ankara’da Mansur Yavaş’ın 4 puan fark ile Mehmet Özhaseki’yi geride bıraktığını savunan Google, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu şanslı gösterdi. Google, İmamoğlu’nu ise “3 puan” farkla Binali Yıldırım’ın önünde gösterdi.

GOOGLE’DA KAZANIRLAR

Seçimleri sandıkta değil de, Google’da kazanacağını zanneden muhalefettekiler ise sonuçları sevinç ile karşıladı. Oysa Google Trends raporundaki sayılar, doğrudan bir yüzdelik dilim tanımlamıyor. Adayların popülarite puanlarına göre belirlenmiş subjektif bir katsayıdan yola çıkılarak; CHP adayı Mansur Yavaş’ın yüzde 37, AK Parti adayı Mehmet Özhaseki’nin yüzde 33 oy alabileceği iddia ediliyor. Google, ilgili tekniğini kullanıcıların arama bilgisi üzerinden gelen veri akışı ile sağlıyor. Kim, ne aradıysa, buna göre bir sonuç şekilleniyor.

Editör: TE Bilisim