Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istenilen FETÖ ajanı ABD’li papaz Andrew Craig Brunson’un dün tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Karar sonrası ABD Başkanı Donald Trump’ın Papaz Brunson hakkında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a attığı tweet’e Dışişleri’nden cevap geldi.

“TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR”

Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Türkiye bir hukuk devletidir. Ortada bir hukuki süreç var” denildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Trump’ın Türkiye ziyaretine ilişkin, “Baştan itibaren bu konuda çalışmalar var ancak henüz kesinleşmiş bir tarih yok” ifadesini kullandı.

TRUMP VE PENCE SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda, Andrew Craig Brunson’un serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunmuşlardı. Trump, ABD’li papaz Brunson’un Türkiye’de suçsuz yere yargılandığı belirterek, “Amerika’da iyi bir beyefendi ve Hrıstiyan lider olan Rahip Brunson yok yere Türkiye’de yargılanıyor ve zulme uğruyor. Ona casus diyorlar ben ondan daha fazla casusumdur. Umuyorum ki evine ve ait olduğu güzel ailesine dönmesine izin verilecek.” ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ ajanı papaz Brunson’un tutukluk hali devam edecekDünya

Editör: TE Bilisim