Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı darbe girişiminin bastırılmasının ardından Türkiye düşmanları birer birer ortaya çıkmaya başladı. FETÖ’nün başarısız olmasının ardından BBC, Türkiye’deki kuruluşlara mesaj atarak Türkiye aleyhinde konuşmalarını istedi. Darbe girişiminin hemen ardından Türkiye’ye gelen BBC, Alevi-Sünni provakasyonu için DHKP-C ve PKK militanları ile çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Türkiye’ye darbe vurmak isteyen uluslararası dış güçler her koldan harekete geçti. Halk tarafından püskürtülen darbe girişiminin ardından ‘Alevi vatandaşlardan mesaj’ adı altında provakasyona hazırlanan BBC, ikinci planını da devreye soktu. Türk kuruluşlarına bir mesaj atarak, kuruluşların Türkiye’yi kötülemesini istedi.

İşte BBC’nin gönderdiği o mesaj…

“BBC World için çalışan bir prodüktörüm. Bildiğiniz gibi Türkiye’de başarısız olmuş darbe girişimini ve oradaki siyasi durumu ele alıyoruz. Ülkede hükümetin şu anda yaptıklarına eleştirel yaklaşacak kişiler bulmakta zorlanıyoruz. Gecen hafta zaten leyhine konuşan çok kişi aldık. Bu sebeple şu anki durum aleyhine konuşacak birilerini bulabilmeyi ümit ediyoruz”

Diriliş Postası

Editör: TE Bilisim