Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Şehit yakınları ve gazilere verilen yemekte konuştu.

BİN 400 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Başkan Erdoğan, Bu yıl yurt içinde ve Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen terör operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 400’e yaklaştığını söyledi.

“KOZLARINI ELLERİNDEN ALDIK”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile karar alma ve uygulama mekanizmalarını tıkayarak Türkiye’yi istedikleri gibi yönlendirenlerin hainlerin bir kozlarının daha ellerinden alındığını ifade eden Erdoğan, “FETÖ ihanet çetesinin PKK, DEAŞ, diğer terör örgütleri gibi tek hedefi ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceğidir.” dedi.

BU MÜCADELEYİ İNANCIMIZLA, DAVAMIZLA YÜRÜTTÜK

“Ülke ve millet olarak bu mücadeleyi hep inancımızla, davamızla yürüttük.” diyen Başkan Erdoğan, “15 Temmuz gecesi milletimizin sergilediği kahramanlığın sırrını keşfetmek isteyen, asırlardır süregelen bu büyük mücadeleye bakmalıdır.” ifadesini kullandı.

15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ

“FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez.” diyerek uyarıda bulunan Erdoğan, FETÖ’cü hainlerin girdiği bütün hücrelerin keşfedilerek söküp atılacağını dile getirdi. Erdoğan, “15 Temmuz’u unutturmayacağız, unutmayacağız.” dedi.

BİZ KAYBETMEYECEĞİZ

Erdoğan, “Milletimiz asırlardır sahada kanıyla, canıyla ve bileğinin hakkıyla kazandıklarını masada söz oyunlarıyla, diplomasi tuzaklarıyla, gafletle ve hatta ihanetle kaybetmekten bıkıp usanmıştır. Biz kaybetmeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

KAZANDIKLARIMIZI MASADA TEHLİKEYE ATMAYACAĞIZ

“Şehitlerimizin kanları, gazilerimizin fedakarlığı ve bu yola baş koymuş milyonların mücadelesi uğruna kazandıklarımızı masada tehlikeye atmamakta kararlıyız.” ifadesini kullanan Başkan Erdoğan, 15 Temmuz işgal girişimini önemsizleştirmeye çalışanların ülkemize ve milletimize karşı ruhlarında biriktirdikleri kibiri, kini ve nefretlerini dile getirdiğini söyledi.

Başkan Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

HER ŞEHİT AİLESİ VE HER GAZİ BENİM ÖZ KARDEŞİM MESABESİNDEDİR

“Şehitlerimizin aziz ruhlarının muazzep edilmesine, gazilerimizin incitilmesine izin vermeyiz. Bunu yapanlar karşılarında önce bizi bulur. Her şehit ailesi ve her gazi benim öz kardeşim mesabesindedir. Onlara yapılan her yanlışı şahsıma yapılmış sayarım, ona göre davranırım.

Dinini, milliyetini, dilini, vatanını, devletini bilmeyen her çocuk, terör örgütlerinin potansiyel hedefidir.” 

Editör: TE Bilisim