PKK’nın medya organlarının KHK ile kapatılması sonrası yaptığı savunma ve verdiği tepki ile terör destekçiliğine soyunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla PKK ve FETÖ adına faaliyette bulunmak suçları kapsamında Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyona ilişkin skandal sözler sarf etti.

Hükümetin maşası suçlaması

Cumhuriyet’in özellikle MİT TIR’ları ile ilgili ihanet manşeti, PKK’lı alçakları aklamaya çalışması, FETÖ’nün sözcülüğünü üstlenmesini görmezden gelen CHP lideri, operasyon emrini veren savcıyı hedef aldı. Savcıyı hükümetin maşası olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, bununla da yetinmeyerek 79 milyonun gözü önünde şu hakaret dolu sözleri sarf etti: “Ben bu savcıya ve o savcıya talimat veren siyasi iradeye seslenmek isterim. Cumhuriyet Gazetesi’ni FETÖ ile PKK ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir. Sen iktidarda olanların borazanlığını yapıyorsun. Elinde onların kamçısı seni kullanıyor. Bir savcı kendisini kullandırmaz. Sen savcı değilsin kardeşim. Sen hukuk adamı da değilsin. Sen birilerinin maşasısın.”

Kara propaganda

Kılıçdaroğlu, ayrıca başkanlık sistemi konusunda aklı ziyan iddialarda bulundu. Milli iradenin referandum talebini hiçe sayan Kılıçdaroğlu, bunun yerine başkanlık üzerine kara propaganda yapmayı seçti ve şöyle dedi: “Bunlar Türkiye’yi eyaletlere bölmek ve parçalamak istiyorlar. Türkiye’yi bölme projesidir başkanlık sistemi. Hiçbir siyasi liderin tuzağa düşmemesi lazım. Türkiye’nin bekasını düşünüyorsak, siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, ama ülke bizim ortak paydamızdır.”

Editör: TE Bilisim