Tek kutuplu dünya dönemi bitti. ABD, 1991’de Berlin duvarının yıkılmasıyla son bulan soğuk savaşa geri dönüyor. Ancak rakip bu kez sadece Sovyet Rusya değil. Louisville Üniversitesi’nde konuşan CIA Başkanı Gina Haspel, gizli servisin yeni stratejisini açıkladı. 11 Eylül tezgahından sonra binlerce Müslüman’a yaptığı işkencelerle tarihteki yerini alan Haspel, 11 Eylül öncesine geri dönüş yapacaklarını ve yeniden ABD’ye rakip ulus devletlere karşı casusluk faaliyetlerine odaklanacaklarını duyurdu.

TÜRKÇE BİLEN CASUSLAR

Casusların önemli konularda veriler toplayacağını ifade eden Haspel, “Rakip ulus devletlere odaklanmamızı keskinleştiriyoruz’’ diyerek açıktan soğuk savaş ilanını yaptı. Bu bağlamda özel olarak ülke adı anmayan Haspel, diğer yandan yabancı dil uzmanlığı olan ajanları ellerinde tutmak, yenilerini yetiştirmek ve saflarına katmanın öncelikleri arasında olduğunu belirtti. CIA Direktörü, özellikle Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajan istihdam ettiklerinin altını çizdi.

BÜYÜK PLAN DEŞİFRE OLDU

Haspel Türkçe bilen casus alımı açıklamasıyla ABD’nin Türkiye’yi rakip olarak gördüğünü ifade ederken, Suriye ve Irak sınırında neden PKK terör örgütüyle işbirliği yaptıklarını, Akdeniz’e inen bir terör koridoru projesini neden desteklerini de gözler önüne sermiş oldu.

40 YILLIK YAPILANMA

Öte yandan yeniden yapılanmaya gidecek olan CIA, Türkiye’de uzun yıllardır sürdürdüğü yapılanmasının büyük ölçüde kaybetti. FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminin millet tarafından püskürtülmesinin ardından yapılan operasyonlarda, yargıda, emniyette, TSK’da, finans dünyasında, medyada çeyrek asırdan fazla süredir CIA’ya çalışan FETÖ’cü vatan hainleri bir bir tespit edildi.

İŞBİRLİKÇİLER ENSELENDİ

ABD İstanbul Başkonsolosluğu ajanı Metin Topuz, casus papaz Brunson, Kızıl Soros Osman Kavala gibi isimlerin enselenmesi PKK terör örgütüne karşı en ağır darbelerin vurulması, Zeytin Dalı Harekatı’ya kolu kanadı kırılan ABD, mecburen yeni John Dündar’lar arayışına girdi. Aynı şekilde 24 Haziran seçimlerinin de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın zaferiyle sonuçlanması ABD’nin planlarını alt üst etti.

Editör: TE Bilisim